Δ. Μακεδονία: Μέτρα και αποφάσεις για την αντιμετώπιση του κορoναϊού

Δ. Μακεδονία: Μέτρα και αποφάσεις για την αντιμετώπιση του κορoναϊού

Δ. Μακεδονία: Περιορισμό των επισκέψεων στις Υπηρεσίες τους ζητούν οι Δήμοι

Έκκληση προς τους πολίτες να περιορίσουν την προσέλευσή τους στις Υπηρεσίες και στις Δομές τους, απευθύνουν ο ένας μετά των άλλον Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να συμβάλλουν όπως τονίζουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον περιορισμό της λοίμωξης από τον κορωναϊό και στο πλαίσιο της πρόληψης και της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Σε περιπτώσεις τώρα που κρίνεται απαραίτητη η φυσική τους παρουσία συστήνουν  την τήρηση όλων των μέτρων ατομικής υγιεινής.

για προληπτικούς λόγους, οι πόρτες του Δημαρχείου Άργους Ορεστικού θα είναι κλειστές, ενώ οι υπάλληλοι του Δήμου θα βρίσκονται στις θέσεις τους και θα εξυπηρετούν μόνο τις απολύτως απαραίτητες υποθέσεις, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλεφωνικό Κέντρο  – 24673 51300. Στο Ταμείο του Δήμου δε θα γίνονται συναλλαγές.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Γρεβενά: Αναστολή δράσεων Μητρόπολης

Αναστέλλονται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 όλες οι δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών. Πιο συγκεκριμένα αναστέλλονται,  οι δράσεις του Κέντρου Νεότητας, οι κατηχητικές συνάξεις στα χωριά, οι  Ενοριακές εορτές κατηχητικών για την 25η Μαρτίου και οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί και οι αντίστοιχες ομιλίες τις Κυριακές.

Αναστέλλεται, επίσης, το υπάρχον πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών που αφορά στην περίοδο αυτή. Τα προγράμματα των Ιερών Ναών αναπροσαρμόζονται, κατόπιν εγκυκλίου προς τους Εφημερίους των ενοριών, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους ενορίτες τους για τις όποιες σχετικές αλλαγές. Η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών απευθύνει παράκληση να προσέξουν πάρα πολύ όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης και προτείνει να αποφύγουν να πηγαίνουν  στις ακολουθίες για όσο καιρό χρειάζεται η αποκατάσταση της υγείας τους, ώστε και οι ίδιοι να προστατευθούν και τους υπόλοιπους να προστα­τεύ­σουν. χαρακτηριστικά η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών αναφέρει, «Οι υγιείς προσεύχονται για τους ασθε­νείς από τον ναό και οι ασθενείς για τους υγιείς και τον εαυτό τους από το σπίτι».

 

Γρεβενά: Αναστολή λειτουργίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης

Την αναστολή λειτουργίας μέχρι και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 ανακοίνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα παραμείνει ως τότε κλειστή για το κοινό.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Κοζάνη: Κλειστά πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα στα Σέρβια και Βελβεντό

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 τα πολιτιστικά κέντρα, καθώς και τα κλειστά γυμναστήρια των Δήμων: Σερβίων και Βελβεντού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διαδημοτικής Κοινωφελούς και όπως τονίζεται σ' αυτό το χρονικό διάστημα, αναβάλλονται όλες οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Δ. Μακεδονία: Δεν αναστέλλεται η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών

Προβληματισμένοι οι Εκθέτες χθες στη Λαϊκή Αγορά Πτολεμαΐδας γιατί φήμη με άγνωστη πηγή προέλευσης μιλούσε για αναστολή λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών προϊόντων, Γιώργος Γερασιμόπουλος διέψευδε τη φήμη αυτή επικαλούμενος την απάντηση από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς συνδικαλιστές από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ότι δεν υφίσταται ζήτημα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με τη  λειτουργία των Λαϊκών Αγορών λόγω του Κορωνοϊού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Εκθετών η κίνηση, συγκριτικά με την προηγούμενη Τετάρτη ήταν  σαφώς περιορισμένη, αρκετά σημεία – θέσεις πώλησης προϊόντων παρέμεναν  κενά, με ορισμένους καταναλωτές να φορούν μάσκες ακόμη και γάντια επισπεύδοντας τον χρόνο των Αγορών τους, ενώ, δεν κυκλοφορούσαν ηλικιωμένοι οι οποίοι κάνουν τις προμήθειες τους κατά βάση από τη Λαϊκή Αγορά.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

Πτολεμαΐδα: Στον «αέρα» το σχολικό πρόγραμμα Πολιτισμός Μνήμης

Στο σχεδιασμό έμεινε το ταξίδι στη Γερμανία για την Ομάδα των Μαθητών από τα τρία Γενικά Λύκεια της Πτολεμαΐδας προκειμένου μαζί με συνομήλικους τους από Σχολείο κοντά στη Βρέμη να υλοποιήσουν το πρώτο μέρος του φετινού  προγράμματος Μαθητικών Ανταλλαγών «Πολιτισμός Μνήμης: Μεσόβουνο, Πύργοι, Ερμακιά», μετά τις ανακοινώσεις για αναστολή όλων των Εκπαιδευτικών Εκδρομών στο Εξωτερικό.

Η  αποστολή μαθητών και συνοδών Καθηγητών επρόκειτο να μεταβεί σήμερα στην Γερμανία, και είχε προετοιμαστεί ένα σύνολο εργασιών που θα παρουσίαζε γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στους μαρτυρικούς σήμερα  οικισμούς της Εορδαίας. Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα Εκπαιδευτικός Νίκος Κυριάκου το δεύτερο μέρος με την επίσκεψη των Γερμανών μαθητών, στις Αρχές Μαΐου, στην Πτολεμαΐδα,  είναι σε εκκρεμότητα και θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις με τον Κορωναϊό.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2W7MsHA
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη