Κορονοϊός: Στα 10 μειώθηκαν τα κρούσματα στην Κίνα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης καταγράφηκαν 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 — αριθμός σημαντικά μειωμένος σε σύγκριση με τα 30 για τα οποία έκανε λόγο την προηγουμένη — στην ηπειρωτική Κίνα, γεγονός που απέδωσε στη μείωση των κρουσμάτων που αποκαλεί «εισαγόμενα», δηλαδή την άφιξη μολυσμένων ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, τα έξι από τα δέκα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στην ηπειρωτική χώρα από το εξωτερικό.Οι περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων μειώθηκε σε 27, από 42 την προηγουμένη.

Συνολικά 56 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με το σύνολό τους να αυξάνεται σε 77.207, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κινεζικού υπουργείου Υγείας.

Ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης οι κινεζικές αρχές έκαναν λόγο για 82.798 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.632.

via Press24.gr https://ift.tt/3buEYTS

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.