Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Διανέμει γεύματα και τρόφιμα σε 17.000 πολίτες

photo αρχείου Eurokinissi

 Έτοιμα γεύματα και δέματα με τρόφιμα διανέμει σε 17.000 πολίτες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Σήμερα έτοιμα γεύματα και τρόφιμα παραδόθηκαν σε πολίτες στο ΚΑΠΗ Μενεμένης, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου. Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι μετά από τις δράσεις της τηλεϊατρικής, του τηλεφωνικού κέντρου παροχής ψυχοκοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης και την παράδοση άνω των 35 τόνων υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας, τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα καθημερινής διανομής έτοιμων γευμάτων σε 17.000 ωφελούμενους που υπάγονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Το πρόγραμμα διαρκεί 14 μέρες, όπως επισήμανε ο κ. Κυρίζογλου ο οποίος τόνισε ότι καλύπτει όχι μόνο τους δικαιούχους των ΤΕΒΑ και του κοινωνικού παντοπωλείου αλλά και όσους δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες όμως χρειάζονται υποστήριξη λόγω της υγειονομικής κρίσης που προέκυψε. Η διανομή γίνεται μία φορά την ημέρα, κάθε πακέτο περιλαμβάνει φαγητό για το μεσημέρι και το βράδυ ενώ τα τρόφιμα που διανέμονται σε κιβώτιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την παρασκευή γευμάτων καθ όλη τη διάρκεια των δεκατεσσάρων ημερών.via Ειδησεις https://ift.tt/2Y9L9c5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.