Bασικές κοινωνικές δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Bασικές κοινωνικές δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

·       Γραμμή ενημέρωσης, ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης: Ειδικοί επαγγελματίες επιστήμονες της ψυχικής υγείας, είτε ως ιδιώτες είτε μέσα από πιστοποιημένους φορείς, παρέχουν εθελοντικά ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη σε πολίτες που το έχουν ανάγκη αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Επιπλέον, θα παρέχεται πληροφόρηση για ζητήματα αναφορικά με τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού, καθώς και ενημέρωση για επιπλέον πηγές υποστήριξης των πολιτών, προς αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 210-3002233 από Δευτέρα ως Κυριακή και ώρες 9:00 π.μ. έως 9:00 μ.μ.

·       Παροχή δωρεάν υπηρεσιών τηλεϊατρικής: Οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία στο https://drbutton.gr/el/sterea-ellada  και ακολούθως να ζητήσουν ιατρικές συμβουλές και καθοδήγηση σε τέσσερις ειδικότητες: Παιδίατρους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Πνευμονολόγους. Το σύστημα τηλεϊατρικής κατά του κορωνοϊού μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, από κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ ή υπολογιστή. Η επικοινωνία είναι άμεση και ζωντανή. Ο ιατρός ενημερώνεται για τυχόν συμπτώματα κορωνοϊού ή άλλης ασθένειας και παρέχει άμεσα και υπεύθυνα πληροφορίες και καθοδήγηση στον πολίτη.

·       Online νηπιαγωγείο: Το Kidoplanet (https://kidoplanet.gr) , το πρώτο διαδικτυακό νηπιαγωγείο στην Ελλάδα, παρέχεται δωρεάν σε όλους τους γονείς μαθητών νηπίων-προνηπίων κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Οι γονείς που ενδιαφέρονται μπορούν να αποστείλουν στο email kidoplanet2020@gmail.com το ονοματεπώνυμό τους και την περιοχή κατοικίας.
Νεότερη Παλαιότερη