Κορονοϊός: Νέο ελληνικό μαθηματικό μοντέλο υπολογίζει πραγματικά κρούσματα και θνησιμότητα

Κορονοϊός: Νέο ελληνικό μαθηματικό μοντέλο υπολογίζει πραγματικά κρούσματα και θνησιμότητα

Κορονοϊός: Νέο ελληνικό μαθηματικό μοντέλο επιτρέπει την εκτίμηση της πραγματικής τάξης μεγέθους των κρουσμάτων COVID-19 αλλά και της θνησιμότητας που επιφέρει... Πώς ακριβώς λειτουργεί και πόσο αποτελεσματικό είναι.

Η μελέτη που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, δείχνει τη χρησιμότητα των μαθηματικών μοντέλων και προσομοιώσεων με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη μελέτη εξελισσόμενων επιδημιών σε πραγματικό χρόνο.

Η μαθηματική προσέγγιση που εφαρμόστηκε για τη μοντελοποίηση της τρέχουσας πανδημίας COVID-19 στο αρχικό επίκεντρό της, την επαρχία Χουμπέϊ της Κίνας, επέτρεψε την εκτίμηση σημαντικών επιδημιολογικών παραμέτρων που καθορίζουν την τροχιά της επιδημίας, δείχνοντας παράλληλα ότι είναι δυνατή και η πρόβλεψη της εξέλιξής της.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των ερευνητικών ομάδων του Καθηγητή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Κωνσταντίνου Σιέττου από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης της Ιταλίας και του Καθηγητή Μικροβιολογίας και Αντιπρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κ. Αθανασίου Τσακρή, Διευθυντή του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, που είναι και κέντρο αναφοράς για την τρέχουσα πανδημία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news4health.gr



via Ειδησεις https://ift.tt/2JLKcOy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη