ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ : Χωρίς συζήτηση αναμόρφωση προϋπολογισμού

-Χωρίς διάλογο η ψήφιση αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος στον Δήμο Θηβαίων-

 

Η δημοτική αρχή ψήφισε μόνη της, χωρίς συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε δια περιφοράς, την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του επενδυτικού – τεχνικού προγράμματος έργων.

 

Πιστεύουμε ότι για τόσο σοβαρά θέματα θα έπρεπε να εξαντληθούν τα περιθώρια συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος του δήμου.

 

Δεδομένων των συνθηκών, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος που θα μπορούσε να εξασφαλίσει αυτή τη δυνατότητα, θα ήταν η συνεδρίαση να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι θα μπορούσαν να εκφέρουν τις απόψεις τους στα πλαίσια μιας δημοκρατικής διαδικασίας ανοιχτού διαλόγου. Η χρήση αυτής της δυνατότητας, άλλωστε, έχει γίνει πράξη σχεδόν από όλους τους δήμους της χώρας.

 

Αντίθετα, η δημοτική αρχή επέλεξε η συνεδρίαση να συγκληθεί δια περιφοράς και χωρίς δυνατότητα συζήτησης, με τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων να εξαντλείται μόνο στην αποστολή των όποιων απόψεών τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) ως καταγραφή.

 

Για τους λόγους αυτούς απείχαμε από τη συνεδρίαση όπως απείχε και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης (συνολικά 15 δημοτικοί σύμβουλοι). Με την αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα θέματα αυτά ψηφίστηκαν τελικά με μόλις 15 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους.

 

Με μόνον αυτό ως δεδομένο, η δημοτική αρχή θα έπρεπε να αναβάλει για λίγες ημέρες τις σχετικές αποφάσεις για τα τόσο σοβαρά αυτά θέματα μέχρι να προετοιμάσει τη δυνατότητα συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Θα έπρεπε να επιδιώξει τον ουσιαστικό διάλογο. Δεν το έπραξε.

 

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης ανήκει και στη Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς με τον τρόπο της συνέβαλε να διαμορφωθεί αυτό το απαράδεκτο πολιτικά και ηθικά αποτέλεσμα.

 

Με τη συμμετοχή της διαμορφώθηκε μια οριακή τυπική απαρτία γεγονός που επέτρεψε τη σύγκληση της συνεδρίασης και απέτρεψε τη δυνατότητα ουσιαστικότερης συζήτησης με ευρεία δημοκρατική συμμετοχή.
via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/3eH5kDT
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.