Κορονοϊός: Πώς θα γίνονται στο εξής τα αεροπορικά ταξίδια - ΦΩΤΟ

Δύο προτάσεις έχουν γίνει για τα μέτρα που θα ληφθούν για τις αεροπορικές εταιρείες κατά του κορονοϊού στην Ιταλία. Σκοπός να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού με λιγότερες επαφές μεταξύ των επιβατών όσο διαρκούν οι πτήσεις ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες μόλυνσης. Η πρώτη λύση είναι πιο άμεση, λιγότερο ακριβή, αλλά δεν εγγυάται 100% την μη μετάδοση του ιού. Η δεύτερη επιλογή όμως είναι πιο περίπλοκη στην εγκατάσταση, πιο ακριβή αλλά σίγουρα πιο ασφαλής από την πρώτη. Προς το παρόν τα 2/3 των εμπορικών πτήσεων έχουν σταματήσει και όλες οι εταιρείες αναζητούν λύσεις που θα καθησυχάσουν τους επιβάτες όταν αποφασιστεί να γίνει επανεκκίνηση των πτήσεων.

Μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ιταλία, η Aviointeriors, που ειδικεύεται στην παραγωγή των καθισμάτων των αεροσκαφών, δημοσίευσε δύο προσχέδια στο πνεύμα του κορονοϊού.

Η πρώτη επιλογή έχει την ονομασία "Glassafe", δεν απαιτεί εσωτερική διαρρύθμιση. Το πακέτο έχει ένα διαφανές υλικό και είναι ένας διαχωριστικός τοίχος μεταξύ των επιβατών που κάθονται στην ίδια σειρά. Αυτό το σύστημα παρέχει ένα πρώτο εμπόδιο για τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ατόμων που κάθονται δίπλα. Όταν η υγειονομική κρίση τελειώσει το διαχωριστικό μπορεί να αφαιρεθεί. Το πρόβλημα με αυτή την επιλογή, όπως αναφέρει η Corriere.it, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και από το ύψος των αγκώνων που μπορεί να υπάρξει επαφή ή από πάνω.

Η δεύτερη επιλογή έχει το όνομα "Janus", όπου τα καθίσματα έχουν μια διαφοροποίηση, καθώς η μεσαία θέση είναι ανεστραμμένη. Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται η μέγιστη απομόνωση μεταξύ των επιβατών που κάθονται στην ίδια σειρά, ενώ και η άνεση είναι εγγυημένη. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται νέα οργάνωση του χώρου και μεγαλύτερος χώρος στις θέσεις, έτσι θα μειωθούν τα έσοδα των εταιρειών ανά πτήση, καθώς οι επιβάτες θα είναι λιγότεροι από ό,τι πριν. Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα είναι ότι ο επιβάτης που κάθεται στη μέση έχει άμεση πρόσβαση στους δύο επιβάτες της πίσω σειράς. Η εταιρεία Aviointeriors έγινε διάσημη πριν από λίγο καιρό για την δημιουργία θέσεων που μοιάζουν με τη σέλα αλόγου, τις οποίες ονόμασε "Skyrider", με μικρότερο χώρο για τα πόδια.



via Press24.gr https://ift.tt/2XY1wZ2
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη