Κορονοϊός: Πού πιστεύουν οι Έλληνες ότι "κυκλοφορεί" περισσότερο ο ιός - Τι δείχνει έρευνα

"Ένοχα" για τη διασπορά του κορονοϊού θεωρούν οι πολίτες τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως προκύπτει από την 6η έρευνα COVID CONTROL, την οποία υλοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 905 ατόμων με την μεθοδολογία iCAWI-web και με περίοδο διεξαγωγής από τις 14/4/2020 έως τις 20/4/2020. Συγκεκριμένα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με ποσοστό 78% είναι το σημείο, όπου οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι «κυκλοφορεί» περισσότερο ο κορονοϊός. Ακολουθούν, οι επιφάνειες (πόμολα, πλήκτρα, κοινόχρηστοι διακόπτες κλπ.) με 54%, τα σούπερ μάρκετ με 48%, οι χώροι εργασίας με 28% και κάπου αλλού με 7%.

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, το 88% απαντά ότι θα διατηρήσει τη συνήθεια του πλυσίματος των χεριών για 20 δευτερόλεπτα, το 76% της αποφυγής χώρων με συγχρωτισμό και το 53% την τήρηση αποστάσεων.

Όσον αφορά στη βαθμολόγηση υπουργών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πρώτος σε επιδόσεις (με αξιολόγηση από το 1 έως το 10, όπου 1 πολύ κακή αξιολόγηση και 10 πολύ καλή αξιολόγηση) αναδεικνύεται ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 8,1 και δεύτερος είναι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 7,6,. Ακολουθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης με 6,6.

Στην αντίστοιχη βαθμολογία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 8,3, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας 4.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ



via Press24.gr https://ift.tt/3cIbdzc
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη