Κορονοϊός Γαλλία: «Αγγίζουν» τους 25.000 οι νεκροί - Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες

Κορονοϊός Γαλλία: «Αγγίζουν» τους 25.000 οι νεκροί - Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν νικημένοι από τον νέο κορονοϊό στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 166 και ανέρχεται πλέον σε 24.760 σήμερα Σάββατο 2 Μαϊου.

Παράλληλα, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζουν να καταγράφουν πτώση, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο σημερινός απολογισμός των νεκρών είναι χαμηλότερος από τον χθεσινό, όπου είχαν καταγραφεί 218 νέοι θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με την COVID-19 μειώθηκε σε 25.827 από 25.887 χθες και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ κατέγραψε πτώση και ανέρχεται σε 3.827 από 3.878.

Οι ταξιδιώτες στη Γαλλία, μεταξύ αυτών και οι Γάλλοι πολίτες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων και πιθανή απομόνωση, όταν θα φθάνουν στη χώρα, προκειμένου να βοηθήσουν στο να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Η Γαλλία, που είναι η πέμπτη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από τον νέο κορονοϊό με 24.594 θανάτους προετοιμάζεται να άρει σταδιακά τα μέτρα καραντίνας από την 11η Μαίου.

Οι νέοι κανονισμοί καραντίνας θα συμπεριληφθούν σε διάταγμα που θα εκδοθεί και θα εξειδικεύει τα μέτρα που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως την 24η Ιουλίου, μια ενέργεια που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να περιορίζει την ελευθερία των μετακινήσεων.

«Η καραντίνα θα επιβληθεί σε οποιοδήποτε πρόσωπο επιτρέφει σε γαλλικό έδαφος» είπε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διάρκεια και οι συνθήκες τόσο της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς όσο και της απομόνωσης για όσους έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου COVID-19, θα καθορίζονται σε διάταγμα που θα εκδοθεί.

Συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις για την απομόνωση των ανθρώπων θα ελέγχονται εξονυχιστικά από δικαστές για να διασφαλίζεται ότι θα είναι δικαιολογημένες και δίκαιες.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η καραντίνα θα εφαρμοστεί μονάχα σε πολίτες που θα έρχονται από χώρες εκτός της Σένγκεν, εάν θα πρέπει να αυτο-απομονώνονται στα σπίτια τους ή σε ξενοδοχεία και για πόσο χρόνο θα εφαρμόζονται τα εν λόγω μέτρα.



via Ειδησεις https://ift.tt/3bX4Wzn
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη