Κύπρος: Θετικοί στον κορονοϊό πατέρας και το 2,5 ετών παιδί του, που νοσηλεύεται με Καβασάκι

Κύπρος: Θετικοί στον κορονοϊό πατέρας και το 2,5 ετών παιδί του, που νοσηλεύεται με Καβασάκι

Θετικός είναι ο τρίτος και τελευταίος δειγματοληπτικός έλεγχος που υποβλήθηκε το αγοράκι ηλικίας 2,5 ετών το οποίο νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο στην Κύπρο με τη νόσο Καβασάκι.

Θετικός σε κορονοϊό είναι και ο πατέρας του παιδιού. Και τα δύο κρούσματα ανακοινώθηκαν την Κυριακή από το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής στο SigmaLive, Αβραάμ Ηλίας , στο παιδί πραγματοποιήθηκαν συνολικά τρεις δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Ο πρώτος έδειξε αρνητικός, ο δεύτερος ήταν αμφίβολος και ο τρίτος έδειξε θετικός.

Το παιδί σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία παρουσιάζει σταθερή εικόνα, αφού έλαβε έγκαιρα τη θεραπεία για το σύνδρομο Καβασάκι στην οποία ανταποκρίθηκε θετικά. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε τι την προκαλεί, ενώ φαίνεται να υπάρχει κάποιος εγκλητικός παράγοντας που προκαλεί αυτό το πολυφλεγμονώδες σύνδρομο.

Είναι ένας αυτοάνοσος μηχανισμός που πυροδοτείται από κάποιο αίτιο, που μπορεί να είναι ιός ή μικρόβιο, σημείωσε. Η νόσος αυτή, όπως ανέφερε, είναι αγνώστου αιτιολογίας και έχει εντοπιστεί αρχικά το 1967 από Ιάπωνα ιατρό.



via Ειδησεις https://ift.tt/3bjHw6l
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη