Συναγερμός ξανά στην Ουχάν: Πρώτο κρούσμα κορονοϊού έπειτα από ένα μήνα

Ένα κρούσμα κορονοϊού ανακοινώθηκε σήμερα στην Ουχάν, το πρώτο έπειτα από έναν και πλέον μήνα, στην πόλη απ' όπου ξεκίνησε η πανδημία. Πρόκειται για έναν 89χρονο άνδρα, κάτοικο της περιοχής Ντογνκσιχού στο βορειοδυτικό τμήμα της Ουχάν, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Σημειώνεται πως η Ουχάν δεν είχε καταγράψει νέο κρούσμα κορονοϊού, από τις 3 Απριλίου.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η Κίνα ανέβασε σήμερα το επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου από "χαμηλό" σε "μέσο", σε μια συνοικία της Ουχάν.

Αυτή η μεγάλη μητρόπολη των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων, που είχε τεθεί από τα τέλη Ιανουαρίου και για περισσότερο από δύο μήνες σε καραντίνα, πλήρωσε ιδιαίτερα βαρύ τίμημα στον ιό, που μόλυνε σχεδόν 83.000 ανθρώπους και προκάλεσε 4.633 θύματα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η Ουχάν χαρακτηρίζεται περιοχή "χαμηλού" κινδύνου μετά την άρση της καραντίνας στις 8 Απριλίου και η δραστηριότητα στην πόλη έχει επανέλθει σταδιακά.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου επέστρεψαν στα σχολεία την Τετάρτη, όλοι φορώντας μάσκα και τηρώντας τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα -έπειτα από τέσσερις μήνες αναγκαστικών διακοπών εξαιτίας του ιού.

Εκτός από το περιστατικό στην Ουχάν, η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 13 νέα περιστατικά Covid-19 στην επικράτειά της. Είναι η πρώτη φορά από την 1η Μαΐου που η χώρα ανακοινώνει διψήφια αύξηση του αριθμού των μολύνσεων μέσα σε ένα 24ωρο.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίζονται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η πόλη Σουλάν τέθηκε σε καραντίνα.

Χθες η Κίνα παραδέχθηκε πως η πανδημία αποκάλυψε τα «κενά» στο κινεζικό σύστημα υγείας και πρόληψης μολυσματικών ασθενειών. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν εν μέσω επικρίσεων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Κίνας για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.

via Press24.gr https://ift.tt/2Lfo4Ng

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη