Κορονοϊός-Βρετανία: Μετά το «Μείνετε σπίτι» έρχεται νέο σλόγκαν «Μείνετε σε εγρήγορση»

«Μείνετε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, περιορίστε τις επαφές με άλλους ανθρώπους» και κρατήστε την απόσταση των δύο μέτρων όπου είναι δυνατό, σημαίνει το νέο σλόγκαν «μείνετε σε εγρήγορση» όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Η διευκρίνιση έγινε μετά την ανακοίνωση του νέου μηνύματος της κυβέρνησης, που αντικαθιστά το προηγούμενο σλόγκαν «μείνετε σπίτι», στο πλαίσιο των επερχόμενων αλλαγών.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εξάπλωση του ιού μπορεί να ελεγχθεί κρατώντας τον ρυθμό ανάπτυξής του χαμηλό και ότι «όλοι έχουν έναν ρόλο να παίξουν στο να διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός σε χαμηλό επίπεδο, παραμένοντας σε εγρήγορση και ακολουθώντας τους κανόνες».

Πάντως, αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου σλόγκαν, τα αποκεντρωμένα κράτη της Βρετανίας (Ουαλία, Σκοτία, βόρεια Ιρλανδία) ανακοίνωσαν ότι δεν αποδέχονται το νέο μήνυμα και ότι θα διατηρήσουν το υπάρχον «μείνετε σπίτι».

Στην ενημέρωσή της η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, ανακοίνωσε ότι η μοναδική αλλαγή που θα κάνει από αύριο η Σκοτία είναι να επιτρέψει την άσκηση των πολιτών σε εξωτερικό χώρο περισσότερο από μία φορά τη μέρα, μένοντας ωστόσο κοντά στο σπίτι, χωρίς να επιτρέπονται το μπάρμπεκιου και η ηλιοθεραπεία, ούτε και οι συγκεντρώσεις ατόμων σε μικρές ομάδες. Επανέλαβε ότι το μήνυμα «μείνετε σε εγρήγορση» δεν θα λειτουργήσει στη Σκοτία και ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το Ουέστμινστερ δεν θα πρέπει να παρουσιάζονται ότι αφορούν όλη τη Βρετανία. Η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας διατηρεί το lockdown για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

via Press24.gr https://ift.tt/2zqWz0R
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.