Το δημοτικό σχολείο Κεραμειών σε πρόγραμμα του Οργανισμού Διαστήματος

Το δημοτικό σχολείο Κεραμειών σε πρόγραμμα του Οργανισμού Διαστήματος

Το Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών Λέσβου συμμετείχε φέτος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Climate Detectives" της ESA, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και έγινε το έβδομο σχολείο από όλη την Ελλάδα που συμμετείχε σε αυτό.

 

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές με την ομάδα τους να διερευνήσουν ένα περιβαλλοντικό – κλιματολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους, χρησιμοποιώντας και δεδομένα από τους δορυφόρους της ESA (European Space Agency).

 

Η ομάδα της Ε' και Στ' τάξης, και συγκεκριμένα οι "Posidonians" όπως ονομάστηκε η ομάδα, με τον δάσκαλο Αθανάσιο Μπατσίλα, και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και την αμέριστη υποστήριξη του επιστημονικού της συνεργάτη Παπαδημητρίου Ευάγγελου, φοιτητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, ασχολήθηκε με τη δραματική μείωση των λιβαδιών Ποσειδωνίας στο νησί της Λέσβου.

Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση και του ειδικού, έμαθαν για την κατηγοριοποίηση των φυκών και άλλων οργανισμών, επεξεργάστηκαν δορυφορικές εικόνες με ειδικά προγράμματα, ήρθαν σε επαφή με τον καταδυτικό εξοπλισμό, έφτιαξαν "προσομοίωση" του βυθού για να γνωρίσουν τον τρόπο που δουλεύουν οι επιστήμονες κάτω από τον βυθό και στο τέλος επεσήμαναν λόγους που κατά την άποψή τους συντελούν στην μείωση των λιβαδιών Ποσειδωνίας και πρότειναν πιθανές λύσεις. Κυρίως όμως τα παιδιά με το ζωηρό ενδιαφέρον των δασκάλων τους, έμαθαν για ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα αλλά συνάμα και έναν θησαυρό της περιοχής τους που θα μάθουν να το προστατεύουν στην υπόλοιπη τους ζωή.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε λίγο απότομα εν μέσω πανδημίας, λόγω του αιφνίδιου κλεισίματος των σχολείων αλλά ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά και η ομάδα "The Posidonians" έλαβε τα συγχαρητήρια του Οργανισμού για την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

 

  

The post Το δημοτικό σχολείο Κεραμειών σε πρόγραμμα του Οργανισμού Διαστήματος appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3dBwviq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη