Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου «Βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας»



Η κυβέρνηση ακόμα μια φορά έφερε στην υπολειτουργούσα Βουλή ένα νομοσχέδιο που αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού, ένα θέμα μείζονος σημασίας.

Στην ομιλία μου επεσήμανα τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ούτε μπορεί ούτε θέλει να προβεί σε μια ανθρωπιστική πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνη με τις Διεθνείς Συμβάσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία θα συμβάλλει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας.

Δέσμια του προεκλογικού ακροδεξιού λαϊκισμού της που δημιούργησε κοινωνικές υποδοχές ξενοφοβίας και ρατσισμοιύ, η κυβέρνηση αυστηροποιεί συνεχώς το πλαίσιο και περιορίζει τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο σε αντίθεση με τις διεθνείς συνθήκες.

Το «επιτελικό» κράτος αντί να σχεδιάσει μία εθνική πολιτική διαχείρισης, έχει καταντήσει ένα γραφείο εξυπηρετήσεων μικρών και μεγάλων συμφερόντων, ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να εκμεταλευτεί ως επιχειρηματική ευκαιρία και την προσφυγική κρίση, όπως και την πανδημία, κάνοντας δώρα στους ημέτερους με αδιαφανείς συμβάσεις σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Εκμεταλεύεται το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας ζουν στους περιορισμούς της  πανδημίας και εκμεταλεύεται επικοινωνιακά τα πάντα με εξασφαλισμένη τη συγκάλυψη από τα ακριβοπληρωμένα ΜΜΕ.

Επεσήμανα ότι λόγω της επερχόμενης οικονομικής κρίσης που θα θέσει σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή, επιβάλλεται η κυβέρνηση να στραφεί σε άλλες πολιτικές και άλλες λύσεις, όπως το πρόγραμμα "ΕΣΤΙΑ" που εφαρμόζει ο Δήμος Λεβαδέων και άλλοι 12 Δήμοι στην Ελλάδα, με επιτυχία επί 4 χρόνια και που λειτουργεί επ'ωφελεία των προσφύγων αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μπορεί να γίνει με  ισοκατανομή των προσφύγων στην ενδοχώρα, αξιοποιώντας τα προσφερόμενα  λόγω πανδημίας καταλύματα και ξενοδοχεία, χωρίς τις φυλακές- τα κλειστά κέντρα.

Αν η κυβέρνηση βρει το πολιτικό θάρρος να μιλήσει στις τοπικές κοινωνίες χωρίς υποκρισία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών.


Από το Γραφείο

της Βουλευτού Βοιωτίας

Γιώτας Πούλου




via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/3dxqiE4
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη