Προσωρινές οι δομές καραντίνας στη Λέσβο – Μικρές μετακινήσεις στην ενδοχώρα

Προσωρινές οι δομές καραντίνας στη Λέσβο – Μικρές μετακινήσεις στην ενδοχώρα

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από την αντιπολίτευσης αλλά και διεθνών οργανώσεων , ψηφίστηκε χθες μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ το νομοσχέδιο  του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που επιταχύνει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία ασύλου, με κίνδυνο παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, λέει η διεθνής αμνηστία.

Στα νησιά όμως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Στη Λέσβο συνεχίζεται η προσπάθεια μετακίνησης ευάλωτων ομάδων αιτούντων άσυλο από το ΚΥΤ της Μόριας , όμως ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός διαμενόντων στη δομή παραμένει πρόβλημα τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους ντόπιους. Σήμερα φιλοξενούνται 18.009 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ αύριο Κυριακή έχει προγραμματιστεί η μετακίνηση 160 ανθρώπων στην ενδοχώρα.

Όσον αφορά τα περιοριστικά για τους αιτούντες άσυλο μέτρα μετακίνησης από τα ΚΥΤ αυτά θα ισχύσουν μέχρι και τις 28 Μαΐου.

'Όσον αφορά τις δομές καραντίνας που λειτουργούν στη Μυτιλήνη αλλά και στη Δυτική Λέσβο αυτές θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα» τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Γενικός  Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς . Μετά την ολοκλήρωση της καραντίνας σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία,  οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες θα μεταφέρονται στο ΚΥΤ  αφού αυτή είναι η δομή υποδοχής και ταυτοποίησης σήμερα στο νησί.

The post Προσωρινές οι δομές καραντίνας στη Λέσβο – Μικρές μετακινήσεις στην ενδοχώρα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2LhtHea
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη