Τσιόδρας: «Αυτοί οι αριθμοί μας κατευθύνουν ως προς τα μέτρα»

Τσιόδρας: «Αυτοί οι αριθμοί μας κατευθύνουν ως προς τα μέτρα»

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στους δείκτες που κοιτάζει η Ελλάδα σχετικά με τον έλεγχο της πορείας του ιού και την ανάγκη λήψης η μη νέων μέτρων.

Ειδικότερα, ο καθηγητής ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή με τα επιδημιολογικά δεδομένα, ο πραγματικός αναπαραγωγικός ρυθμός της επιδημίας είναι πολύ κάτω από το 1. Έτσι, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρούμε στην σταδιακή άρση των μέτρων.

Ο ενεργός αναπαραγωγικός ρυθμός της επιδημίας αποτελεί ο σημαντικότερος δείκτης που χρησιμοποιούν οι περισσότερες χώρες για το τι κάνουνε με τα μέτρα και αν χρειάζεται να βάλουν φρένο σε αυτό δρόμο γεμάτο στροφές.

Φυσικά, χρησιμοποιούνται και άλλοι δείκτες από όλες τις χώρες και θα υλοποιηθούν και στο δικό μας σχεδιασμό. Για παράδειγμα, η επάρκεια του Συστήματος Υγείας, ο αριθμός των νοσηλευομένων, η επάρκεια των κλινών ΜΕΘ και η επάρκεια των αναπνευστήρων. Όλα αυτά είναι μέσα σε ένα γενικότερο πρόγραμμα ελέγχου της επιδημίας».

Διαβάστε όλα τα νέα για την υγεία στο news4health.gr



via Ειδησεις https://ift.tt/3bZNw5f
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη