Φιδέλ Κάστρο... «Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης»!

 


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

23 Μάη 1963... Κρεμλίνο... Προεδρείο του Ανώτατου Σοβιέτ της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών... απονομή στον...

ηγέτη της Κούβας Φιδέλ Κάστρο, του τίτλου «Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης»... μια από τις μεγαλύτερες αξίες στην ΕΣΣΔ.«"Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης" είναι η υψηλότερη τιμητική διάκριση κι απονέμεται για προσωπικά ή συλλογικά προσόντα που σχετίζονται με την επίτευξη ενός ηρωικού επιτεύγματος» [Βλέπε σε: «Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης»... Δεν υπάρχει γη για εμάς πέρα από το Βόλγα!].

Ακόμη το Παράσημο του Λένιν (Τάγμα του Λένιν), το ανώτερο παράσημο στην Σοβιετική Ένωση και το "Μετάλλιο Χρυσό Αστέρι".
Η Σοβιετική Ένωση τιμάει στο πρόσωπο του Φιδέλ την οργάνωση του νικηφόρου αγώνα για την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία του ηρωικού λαού της Κούβας.

Μετά την απονομή -επίκαιρος όσο ποτέ σήμερα-, ο Φιδέλ ολοκληρώνει την ομιλία του στο Ανώτατο Σοβιέτ με το σύνθημα του Τσε, που θα έπρεπε ν' αποτελεί την προμετωπίδα όλων των κομμουνιστικών και προοδευτικών κομμάτων και κινημάτων του πλανήτη, αλλά σήμερα χαρακτηρίζεται "εθνικισμός" και "ακροδεξιές" πολιτικές: «Πατρίδα ή Θάνατος»... «Θα νικήσουμε!».


Στην ιστορία της ΕΣΣΔ μόνον σε δέκα (10) ξένους απονεμήθηκε αυτή η τιμητική διάκριση.


«Η θύμηση του παρελθόντος μπορεί να είναι η
απαρχή επικίνδυνων διαισθητικών γνώσεων και η
παγιωμένη κοινωνία δείχνει να φοβάται τα
ανατρεπτικά περιεχόμενα της μνήμης»
Χέρμπερτ Μαρκούζε

Σήμερα τα παιδιά του Φιδέλ και του Τσέ συνεχίζουν ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους τους λαούς του κόσμου, για τους Ελεύθερους όλου του κόσμου.Ένα ανθρωπιστικό έργο από τα παιδιά του Τσε και του Φιδέλ, που η "πολιτισμένη" δύση εφαρμόζει δολοφονικό εμπάργκο εδώ κι 60 χρόνια στην Κούβα.


Οι Ελεύθεροι του κόσμου υποκλίνονται
στα παιδιά του Τσε και του Φιδέλ...
στα ιδεώδη της Κουβανέζικης Επανάστασης


Hasta el medico cubano… Siempre!
Press24.gr https://ift.tt/2A1O3pd
Από το Blogger.