Μπακογιάννης για τον Μεγάλο Περίπατο: Στόχος μας να γίνει η Αθήνα μια φιλική πόλη

Μπακογιάννης για τον Μεγάλο Περίπατο: Στόχος μας να γίνει η Αθήνα μια φιλική πόλη

Μια πόλη φιλική απέναντι στους πολίτες της, τους επισκέπτες και τους τουρίστες είναι ο στόχος του Δήμου Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη, αναφερόμενος στον Μεγάλο Περίπατο, να κάνει λόγο για μια προσπάθεια να επανα-νοηματοδότησης του κέντρου της πόλης και των κατοίκων της με το χθες και το αύριο.

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη φιλόδοξη αυτή παρέμβαση αυτή, ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι ο κορωνοϊός λειτούργησε ως επιταχυντής για την υλοποίηση του έργου. «Θα ξεκινήσουμε τέλη Μαΐου και θα ολοκληρώσουμε τις παρεμβάσεις μας τέλη Ιουνίου, το έργο θα έχει συνολικό μήκος 7 χιλιόμετρα», είπε και υπογράμμισε ότι υπάρχει ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη από το ΕΜΠ γενικότερα για το κέντρο της Αθήνας.

Άμεσα θα απελευθερωθεί περισσότερος δημόσιος χώρος, ενώ θα μειωθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, αλλά και τα όρια ταχύτητας στο κέντρο, δεδομένου ότι μελέτες υπολογίζουν ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να περιοριστούν κατά 50% τα τροχαία ατυχήματα.

Διαβεβαίωσε ότι για κάθε παρέμβαση έχει εξασφαλιστεί πηγή χρηματοδότησης, ενώ γίνονται ήδη ήπιες παρεμβάσεις με βάψιμο στα οδοστρώματα, αστικό εξοπλισμό με παγκάκια και πράσινο και όλα αυτά με την απαραίτητη σήμανση.

Ειδησεις https://ift.tt/3cbL9vF
Νεότερη Παλαιότερη