Κορονοϊός - Βρετανία: Αντιδράσεις από τον κόσμο για το σχέδιο χαλάρωσης μέτρων του πρωθυπουργού

Κορονοϊός - Βρετανία: Αντιδράσεις από τον κόσμο για το σχέδιο χαλάρωσης μέτρων του πρωθυπουργού

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού εγείρει περισσότερες ερωτήσεις από αυτές που απαντά και δεν προσφέρει «σαφές σχέδιο ασφάλειας» ή σαφείς οδηγίες για το πώς θα μετακινηθούν αυτοί τους οποίους καλεί να επιστρέψουν πίσω στην εργασία τους, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος, Κιέρ Στάρμερ.

Επισημαίνει ακόμη ότι η ανακοινώσεις δίνουν την προοπτική στην Αγγλία, τη Σκοτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία να προχωρήσουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. «Αυτό που ήθελε σήμερα η χώρα ήταν σαφήνεια και ομοφωνία, αλλά δεν είχαμε τίποτα από τα δύο» τόνισε.

Η πρωθυπουργός της Σκοτίας, σε δηλώσεις της στο BBC, επεσήμανε ότι ο Μπόρις Τζόνσον, θα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρος στο ότι η χαλάρωση των περιορισμών που πρότεινε αφορούν μόνο την Αγγλία. «Όλα όσα είπε στην ανακοίνωσή του αφορούν την Αγγλία… Είναι ο πρωθυπουργός όλης της Βρετανίας, δεν προσπαθώ να το αμφισβητήσω, αλλά αυτοί οι περιορισμοί ισχύουν νόμιμα ξεχωριστά στην Σκοτία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία και συνεπώς έχουμε καθήκον να λάβουμε αποφάσεις με τη δική μας δικαιοδοσία για την ταχύτητα με την οποία θα τους άρουμε» είπε.

Δική του ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Μαρκ Ντρέικφορντ, στην οποία επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνησή του έχει ήδη εκδόσει το δικό της σχέδιο για την αποκεντρωμένη χώρα και ότι η απόφαση για τα σχολεία είναι να μείνουν κλειστά τον Ιούνιο.



via Ειδησεις https://ift.tt/2WGxcjC
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη