Μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας



Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχει καθιερωθεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, ως «Γιορτή της Μητέρας» και αποτελεί μία ελάχιστη ευκαιρία αναγνώρισης, εκτίμησης, ευγνωμοσύνης και σεβασμού της μητρότητας.

H έννοια της μητρότητας, πέρα από τη βιολογική και παραδοσιακή της διάσταση, στο πέρασμα του χρόνου έχει συνδεθεί άρρηκτα με την οικογενειακή, κοινωνική και εθνική συνοχή, γεγονός που
καθιστά την αποστολή της ακόμη πιο κρίσιμη και απαιτητική. Ως θεμελιώδης πηγή της ύπαρξής μας και «βαθιά αγκαλιά, που ως ουρανός ανοίγει», σύμφωνα με τα λόγια του ποιητή, αλλά και ως αφετηρία της διαχρονικής μας εξέλιξης και σύμβολο της ανιδιοτελούς αγάπης, η μητέρα προσφέρει καθημερινά στην οικογένεια και στην ποιοτική εξέλιξη της κοινωνίας.

Σήμερα που βιώνουμε μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, ο πολύπλευρος ρόλος της καθίσταται ακόμη πιο καίριος, πιο δύσκολος και η συμβολή της στην προστασία της οικογένειας και στη
διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, καθοριστική.

Οφείλουμε, καθημερινά, ως κοινωνία και ως Κράτος, να στηρίζουμε έμπρακτα την Ελληνίδα μάνα, εφαρμόζοντας πολιτικές που ενισχύουν τον σύγχρονο ρόλο της.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες!

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη