Κορονοϊός: Τα φάρμακα για την πίεση δεν επηρεάζουν αρνητικά όσους νοσούν από τον COVID-19

Κορονοϊός: Τα φάρμακα για την πίεση δεν επηρεάζουν αρνητικά όσους νοσούν από τον COVID-19

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στις μελέτες σχετικά με το κατά πόσο τα φάρμακα για την πίεση επηρεάζουν αρνητικά όσους νοσούν από τον COVID-19.

Ο καθηγητής υποστήριξε ότι «τα συχνά χρησιμοποιούμενα φάρμακα για την αρτηριακή υπέρταση, την λεγόμενη πίεση, δε φαίνεται να αυξάνουν την ευαισθησία στο μόλυνση από τον κορονοϊό ή να αυξάνουν τον κίνδυνο να αρρωστήσει κανείς σοβαρά με την ασθένεια σύμφωνα με 3 μεγάλες μελέτες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν εχτές στο υψηλής επιστημονικής απήχησης περιοδικό New England Journal of Medicine.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ιατρικά περιοδικά στον κόσμο. Είναι οπωσδήποτε θετικά νέα για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που παίρνουν αυτά τα φάρμακα.

Η έρευνα αφορούσε 2 συγκεκριμένες κατηγορίες των φαρμάκων αναστολέων του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης καταρχάς, όπως η ραμιπρίλη, η λιαινοπρίλη και όλα τα φάρμακα, που η φαρμακευτική τους ονομασία και όχι η εμπορική τελειώνει στο τελικό συνδετικό -πρίλη και τον αναστολέων των υποδοχέων της αγγειοτενσίνης - τα γνωστά σε ιατρικούς κύκλους ως ARMS, τα οποία περιλαμβάνουν φάρμακα, όπως η λοσαρτάνη, η βαλσαρτάνη και γενικά φάρμακα που η φαρμακευτική τους ονομασία τελειώνει σε σαρτάνη.

Τα φάρμακα αυτά αφορούν και διαβητικούς ασθενείς, στους οποίους δίνονται για νεφροπροστασία, δηλαδή προστασία της νεφρικής τους λειτουργίας».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr



via Ειδησεις https://ift.tt/2Wizg0N
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη