Τσιόδρας: Τα Fake news μας «τσιμπάνε» αλλά δεν μας «αγγίζουν»

Τσιόδρας: Τα Fake news μας «τσιμπάνε» αλλά δεν μας «αγγίζουν»

Αναφερόμενος στο νέο εμβόλιο που παρασκευάζεται στις ΗΠΑ και τον τρόπο με τον οποίο η τεχνική mRNA "ξεγελάει" τον ιό, ώστε να μην μας μολύνει, ο κ. Τσιόδρας βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί και στα Fake news που μας παραπλανούν, στέλντας το δικό του μήνυμα για το κακό που κάνουν στην ψυχική μας υγεία.

Όπως είπε ο ίδιος: «Ετσι γίνεται με τα Fake news. Τα ψέματα που αφορούν τον κορονοϊό, μας στεναχωρούν λίγο στην αρχή σαν ένα τσίμπημα εμβολίου, αλλά γεννούμε αντισώματα και μετα δεν μας "αγγίζουν" – δεν μας αποσπούν από τον αληθινό στόχο – αυτόν στον οποίο όλοι συμμετέχουμε –αναζητώντας την αλήθεια –η οποία και θα μας ελευθερώσει από τον ιό».

O Σ.Τσιόδρας, σχολίασε επίσης τα δημοσίευματα που αναφέρουν ότι μελέτες στη Γαλλία έδειξαν ότι η νικότινη φαίνεται να έχει προστατευτική δράση απέναντι στον κορονοϊό.

Ειδικότερα, ο Σ Τσιόδρας είπε το εξής: «Σε κάτι τέτοια δημοσίευματα αναφέρομαι όταν μιλάω για fake news. Γι΄αυτό πρέπει να έχουμε και τα κατάλληλα αντισώματα που είναι η επιστημονική γνώση. Πράγματι, αναφέρθηκαν τα αποτελέσματα μίας μελέτης που έδειξαν ότι οι κανπνιστές είχαν κάποια μικρότερα ποσοστά σοβαρής λοίμωξης.

Χτίστηκε μία θεωρία, μάλιστα, πίσω από αυτή τη μελέτη, ότι αυτό πιθανώς να οφείλεται με την επίδραση της νικοτίνης σε κάποιους ειδικούς υποδοχείς του πνεύμονα. Από την άλλη μεριά, όλοι γνωρίζουμε ότι η νικοτίνη είναι μία ουσία βλαβερή για τον οργανισμό, βλαβερή για τον πνεύμονα και τα στεφανιαία αγγεία των ανθρώπων και οι καπνιστές πάσχουν σε μεγάλο βαθμό από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η οποία είναι η νούμερο ένα κατάσταση υγείας που συνδέεται με αυξημένο θάνατο από τον κορονοϊό».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2zbjiOb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη