Ανοίγει πάλι η υπόθεση Marfin - Εντολή Χρυσοχοϊδη για νέα έρευνα

Ανοίγει πάλι η υπόθεση Marfin - Εντολή Χρυσοχοϊδη για νέα έρευνα

Δέκα  χρόνια μετά τον εμπρησμό της Marfin στην οδό Σταδίου, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου κατά της τότε κυβέρνησης, ανοίγει εκ νέου ο φάκελος της τραγωδίας.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, διατάχθηκε η αναψηλάφηση της υπόθεσης και ο επανέλεγχος όλου του υλικού: Βίντεο, φωτογραφίες, πιθανά κενά στην υπόθεση, καταθέσεις μαρτύρων.

Ο επανέλεγχος της υπόθεσης έχει ανατεθεί σε δύο στελέχη της κρατικής ασφάλειας. Τα όσα προηγήθηκαν της στιγμής που οι δολοφόνοι άρχισαν να πετούν τις μολότοφ στους εγκλωβισμένους υπαλλήλους της τράπεζας αλλά και τα όσα ακολούθησαν αμέσως μετά αποτελούν, ενδεχομένως, το πιο κομβικό σημείο στη νέα έρευνα.

O πατέρας της Αγγελικής Παθανασοπούλου, ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας στη Marfin της οδού Σταδίου πριν από 20 χρόνια μίλησε στο Open, λέγοντας πως «υπήρξε αδιαφορία μέχρι τώρα, αλλά ευτυχώς διορθώνεται».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τελετή για την τοποθέτηση πλάκας στην είσοδο του κτιρίου και στην απόφαση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη στάση του προέδρου του Αρείου Πάγου. «Η απόφαση του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου είχε προηγηθεί της εκδόσεως των αποφάσεων του ποινικού τμήματος. Μας ικανοποιεί η απόφαση του ποινικού τμήματος που ανέτρεψε όσα αποφάσισε το πολιτκό τμήμα. Μπορεί όσα συνέβησαν σε εμάς να αποτελούν ένα τραγικό γεγονός του καθημερινού βίου; Λανθασμένη και ανεπίτρεπτη απόφαση» τόνισε μεταξύ άλλων. 

Ο κ. Παπαθανασόπουλος στράφηκε κατά και της διοίκησης της τράπεζας, καθώς «είχαν προηγηθεί κι άλλα, όμως αδιαφόρησε να εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζομένων. Κανένα μέτρο προστασίας».

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας έχει δημιουργήσει μία μικρή ομάδα αστυνομικών, η οποία έχει ανοίξει και πάλι το φάκελο της υπόθεσης.

«Αυτό το έγκλημα είχε τρεις νεκρούς και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Σε αυτή την έρευνα υπάρχουν κενά γι αυτό και ανοίγει ξανά ο φάκελος» ανέφεραν αξιωματικοί της Ασφάλειας στο open, σχετικά με τη νέα έρευνα για την υπόθεση.

Μητσοτάκης: Ποτέ πια

Με αναφορά στα θύματα της Marfin άρχισε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ακριβώς 10 χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρευσε τη ζωή τη τυφλή βία και ο διχασμός, οι μολότοφ των κουκουλοφόρων που πλήγωσε την Ελλάδα ολόκληρη. Τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν.

Μια ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας. Ποτέ πια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2YBOLnn
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη