Καιρός: Ουράνιο τόξο στην Αθήνα μετά τη βροχή (pics)

Καιρός: Ουράνιο τόξο στην Αθήνα μετά τη βροχή (pics)

Μετά την έντονη βροχή στην Αθήνα, ένα ουράνιο τόξο εμφανίστηκε στην πρωτεύουσα, απλώνοντας τα χρώματά του πάνω από τους κατοίκους σε διάφορες περιοχές. Ποια η πρόγνωση του καιρού για τη συνέχεια. 

Την έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα διαθέχτηκε ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο στην πρωτεύουσα. 
Όσο κι αν το ουράνιο τόξο είναι ένα καθαρά οπτικό φαινόμενο, φαντάζει μαγικό στα μάτια πολλών.
Είναι αρκετά σπάνιο και για να δημιουργηθεί πρέπει την ίδια στιγμή κάπου, σε σχετικά κοντινή απόσταση, να βρέχει και κάπου αλλού να υπάρχει ηλιοφάνεια.

Οι ακτίνες του ηλίου πέφτουν πάνω στα σταγονίδια της βροχής και διαθλώνται δημιουργώντας τα επιμέρους χρώματα του ηλιακού φωτός, σαν να περνούσαν μέσα από ένα πρίσμα.

Το ουράνιο τόξο στην Αθήνα μετά τη βροχή

ουρανιο τοξο αθηνα

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

καιρος meteo

Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού και σήμερα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι ασθενείς τοπικές βροχές που σημειώθηκαν έως το πρωί, κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο και στην Κρήτη, θα επεκταθούν σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα και θα ενισχυθούν, ενώ κατά τόπους θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές έως το μεσημέρι και στη Θράκη το μεσημέρι και το απόγευμα. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια τμήματα της χώρας και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 24-25 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι, που στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.


Ειδησεις https://ift.tt/3gtZzdL
Νεότερη Παλαιότερη