Παναγιωτόπουλος για τουρκικές προκλήσεις : «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» (video)

Παναγιωτόπουλος για τουρκικές προκλήσεις : «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» (video)

 «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν όροι καλής γειτονίας με την Τουρκία» δήλωσε σήμερα 22/5 στην ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, παρομοιάζοντας τις διακυμάνσεις που υπάρχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με σκοτσέζικο ντους. Tι δήλωσε σχετικά με την πιθανότητα θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. 

«Κάποιες μέρες υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω των τουρκικών προκλήσεων και κάποιες άλλες υπάρχει ηρεμία» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και σημείωσε ότι η αυξημένη δραστηριότητα ή οι επικίνδυνοι ελιγμοί σε πολύ μικρή περιοχή όπως αυτοί που έγιναν χθες στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, αυξάνουν τον κίνδυνο του ατυχήματος.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο»

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις μας είναι εκεί, όσο αεροσκάφη εισέρχονται στον εναέριο μας χώρο αναχαιτίζονται πάραυτα, τα περιπολικά του λιμενικού κάνουν
πλέον την δουλειά τους με όρους αποτροπής οποιουδήποτε εισέρχεται και τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού είναι εκεί.

Συμπλήρωσε επίσης, πως έχουν γίνει τα σχετικά διαβήματα στο ΝΑΤΟ για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ακόμα, ότι λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας αυτή την στιγμή
δεν υπάρχουν οι όροι καλής γειτονίας και ότι η Ελλάδα περιμένει από την Τουρκία να δείξει μια καλύτερη διάθεση.

 

 

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι η τελευταία επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ, ήταν πριν από 15-20 ημέρες, τονίζοντας: «Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας.
Να τους αποτρέπουμε, να τους αναχαιτίζουμε και να εξηγούμε, όπως πχ στον Έβρο, ότι θα ενισχύσουμε τα σύνορά μας, ως άγρυπνοι φρουροί, κι αυτό δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας ή εξήγησης».

Στην συνέχεια ο ΥΕΘΑ δήλωσε πως η Ελλάδα δείχνει καλή διάθεση και περιμένει από την Τουρκία να κάνει το ίδιο, ενώ σημείωσε πως τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτά.
«Δεν νομίζω πως η Τουρκία θέλει να κλιμακώσει κατακόρυφα την ένταση μέχρι την πρόκληση άλλων καταστάσεων, αλλά τα δείγματα συμπεριφοράς μάς κάνουν να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και να προετοιμαζόμαστε»
κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τι δήλωσε για την άσκηση Καταιγίδα

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παραδέχτηκε ότι η πανδημία του κορωνοϊού έφερε σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά παρόλα αυτά σημείωσε ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα τρέχουν κανονικά και γίνεται προσπάθεια
με έξυπνες κινήσεις και σχεδιασμό να παραμείνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργικές και επιχειρησιακές.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός είπε ότι πριν από λίγες μέρες ζήτησε την έγκριση από την επιτροπή εξοπλιστικών της Βουλής για κομβικά, όπως τα χαρακτήρισε, εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν και τα τρία
Γενικά Επιτελεία των ΕΔ. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην συντήρηση των αεροσκαφών F16, σε αντικατάσταση των κινητήρων των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς, την πρόσκτηση νέων αμερικανικών ελικοπτέρων ανθυπουποβρυχιακού πολέμου και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ του Πολεμικού Ναυτικού.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην ματαίωση της άσκησης «Καταιγίδα» σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού,ενώ πρόσθεσε ότι ασκήσεις μικρότερης κλίμακας έγιναν κανονικά και ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν λειτουργικές και ενεργές.

 



via Ειδησεις https://ift.tt/2WRTXCh
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη