Γιάννης Οικονόμου: Η ρευστότητα είναι το νούμερο 1 ζητούμενο για τις επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και για να προχωρήσουν στον προγραμματισμό τους το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα


Η ρευστότητα είναι το νούμερο 1 ζητούμενο για τις επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και για να προχωρήσουν στον προγραμματισμό τους το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Με παρέμβαση μου σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης , μετέφερα το αίτημα των επιχειρηματιών της Φθιώτιδας να τρέξει γρηγορότερα η ανταπόκριση των τραπεζών προκειμένου να υλοποιηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Επεσήμανα τις αρρυθμίες και τα προσκόμματα που πολλές φορές μπαίνουν από τις τράπεζες.

Τέλος, ζήτησα να βρούμε τη χρυσή τομή ώστε να αποφύγουμε ανεύθυνες πρακτικές που θα οδηγήσουν σε μια καινούργια φουρνιά «κόκκινων» δανείων αλλά ταυτόχρονα να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο έτσι ώστε οι επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση της προηγούμενης δεκαετίας και είναι βιώσιμες να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν.

Νεότερη Παλαιότερη