Ματαιώνεται η διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2020


Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναλυτικά

Εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, η ανθρωπότητα σε ολόκληρο τον κόσμο εισέρχεται σήμερα σε μια νέα περίοδο, την έκβαση της οποίας κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προσδιορίσει.


Αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση, το υγειονομικό πρωτόκολλο των μέτρων προστασίας από την ασθένεια, καθώς και οι ακυρώσεις μεγάλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, μας οδηγεί στην απόφαση να ματαιώσουμε τη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2020, το οποίο υπό ευνοϊκές συνθήκες θα ξεκινούσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 15 Ιουνίου.

Για λόγους υγειονομικής ασφάλειας δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δελφών 2020. Με δεδομένο πως οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ πραγματοποιούνται σε φυσικούς χώρους μικρής χωρητικότητας, δεν είναι δυνατόν η διοργάνωση να πληροί το υγειονομικό πρωτόκολλο των μέτρων προστασίας για τους καλλιτέχνες, τους εργαζόμενους και τους θεατές.

Ευχόμαστε κι ελπίζουμε να ξεπεράσουμε σύντομα αυτή τη ζοφερή κατάσταση και να σχεδιάσουμε το επόμενο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» για το 2021.


Ανεπίσημα για 2021. Τρία έργα ξεκίνησαν ορμητικά μέσα στη σκοτεινή άνοιξη της καραντίνας με κοινό άξονα το πέταγμα προς την ελευθερία: Το τρίτο μου μουσικοθεατρικό μετά τον Ερωτόκριτο και τους Στοιχειωμένους με οικουμενικό θέμα εμπνευσμένο από την Κρήτη και πρεμιέρα το 2021. Επίσης ένα παιδικό μιούζικαλ το οποίο αναμένεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2020. Τέλος ένα ποιητικό ορατόριο με θέμα τον αγώνα για την ελευθερία εμπνευσμένο από το 1821. Δυστυχώς η λαίλαπα του κορωνοϊού ματαιώνει το 3ο Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ" για το 2020, με την ελπίδα όμως να είμαστε καλά για ένα φωτεινότερο φεστιβάλ το 2021. Και καθώς ο Θεός γελά όταν εμείς κάνουμε σχέδια για το μέλλον, ας ελπίσουμε να μας επιτρέψει να ανασάνουμε το 2020-2021.


ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2Ax2YYM
Από το Blogger.