Γιωργος Κοτρωνιας: Με επιστολή μου προς την Δήμαρχο Στυλίδας κ. Βιργινία Στεργίου, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, κατέθεσα την επιθυμία μου να συμβάλλω με τις τεχνικές και αυτοδιοικητικές μου γνώσεις στην κατασκευή αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στους οικισμούς της Ανατολικής Φθιώτιδας, πέραν της Στυλίδας (βόρειο τμήμα Μαλιακού κόλπου)


Με επιστολή μου προς την Δήμαρχο Στυλίδας κ. Βιργινία Στεργίου, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, κατέθεσα την επιθυμία μου να συμβάλλω με τις τεχνικές και αυτοδιοικητικές μου γνώσεις στην κατασκευή αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στους οικισμούς της Ανατολικής Φθιώτιδας, πέραν της Στυλίδας (βόρειο τμήμα Μαλιακού κόλπου).

Είναι προφανές ότι, κάθε προσπάθεια κατασκευής αποχετευτικών δικτύων και βιολογικού καθαρισμού προσκρούει στην Ευρωπαϊκή Οδηγία που θέτει περιορισμό και επιτρέπει χρηματοδότηση τέτοιων έργων σε οικισμούς με πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων.

Αξιοποιώντας την εμπειρία μου ως Δημάρχου της Λαμίας επί πολλά έτη και ως Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), μπορώ να συμβάλλω ώστε να ξεπεραστεί ο περιορισμός αυτός και να μπορέσει ο Δήμος Στυλίδας, εκμεταλλευόμενος και τις χρηματοδοτήσεις του νέου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και του ΕΣΠΑ, να κατασκευάσει τα δίκτυα αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς ανατολικότερα της Στυλίδος, ώστε εν τέλει μέσα από την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού να προστατεύσει αποτελεσματικά το περιβάλλον, αλλά και να απαλλάξει τους κατοίκους των οικισμών αυτών από την συνεχή οικονομική επιβάρυνση της εκκένωσης των βόθρων.

Πρότεινα στην κ. Δήμαρχο να ορίσει σύσκεψη σε τόπο και χρόνο που εκείνη και οι συνεργάτες της θα επιλέξουν προκειμένου να τους κάνω κοινωνούς των σκέψεών μου και να ενημερώσω για τους τρόπους που προτείνω ώστε να ξεπεραστούν τα υφιστάμενα θεσμικά εμπόδια για να χρηματοδοτηθούν αυτά τα πολύ σημαντικά έργα με τα οποία θα αφήσουμε ένα σημαντικό έργο στους κατοίκους του Δήμου της Στυλίδας και στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας.

Από το Blogger.