Λαμία: Τα δύο ρεκόρ του Γιώργου Πετράκη


Ο Πετράκης έγινε ο νεότερος προπονητής που κάθεται στον πάγκο ομάδας της Super League, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά διατέλεσαν προπονητές στην κατηγορία γιος και πατέρας!

Ο Γιώργος Πετράκης (08.02.1988) έγινε σήμερα ο νεότερος προπονητής που κάθεται στον πάγκο ομάδας της Super League, καθώς στον αγώνα Βόλος – Λαμία, ο τεχνικός της φιλοξενούμενης ομάδας είναι μόλις 32 ετών, τεσσάρων μηνών και 21 ημερών.

Δεν έχει υπάρξει νεότερος κανονικός προπονητής στη Super League. Με κλεισμένα τα 34, δούλεψε στην αρχή της σεζόν ο Μπόρχα Χιμένεθ (21.01.1985) του Αστέρα Τρίπολης.

Σχεδόν 33 και μισό ήταν ο Χουάν Φεράνδο όταν τον έφερε ο Εργοτέλης το 2014.

Στην ιστορία της Α’ Εθνικής πιθανά να έχουν υπάρξει περιπτώσεις νεαρών υπηρεσιακών προπονητών, βοηθών και γυμναστών, που κάθισαν σε πάγκο ομάδας. Ωστόσο βρίσκουμε ακόμα νεότερους κανονικούς, τουλάχιστον δύο. Έναν ξένο και άλλη μια… ιδιαίτερη περίπτωση. Νεότεροι από τον Πετράκη ήταν σίγουρα ο Ιταλός Ετόρε Τρεβιζάν που το 1959-60 ήταν προπονητής του Εθνικού στα 30 χρόνια του, ενώ 29 ετών ήταν ο Αστέριος Μπέλλας, που μπορεί να φέρεται ως παράγοντας του Παναιγιάλειου, ωστόσο ήταν αυτός που είχε την ευθύνη της ενδεκάδας και του κοουτσαρίσματος της ομάδας. Αλλά και ο Αντώνης Γεωργιάδης δεν είχε κλείσει καν τα 31 χρόνια του, όταν ανέβασε τον Πανσερραϊκό το 1965 στην Α’ Εθνική και κάθισε στον πάγκο του.

Αυτό όμως που συμβαίνει για πρώτη φορά είναι να διατελέσουν προπονητές στην κατηγορία γιος και πατέρας!

Ο Γιάννης Πετράκης από το 2012 ως και το 2019 εργάστηκε στον ΟΦΗ, τον Εργοτέλη και τον ΠΑΣ Γιάννινα, με 199 αγώνες στο ενεργητικό του. Ο Γιώργος Πέτρακης κοούτσαρε τώρα το πρώτο του.

Στην ιστορία υπάρχουν δύο περιπτώσεις πατέρα και γιου, αλλά ο ένας από τους δύο ήταν υπηρεσιακός, όχι μόνιμος προπονητής.

Ο αείμνηστος Δημήτρης Καλογιάννης διατέλεσε προπονητής στον ΠΑΟΚ και την Καστοριά, ενώ ο γιός του Περικλής χρειάστηκε να κοουτσάρει μια φορά την Ξάνθη. Ο Περικλής Καλογιάννης δουλεύει χρόνια στις ακαδημίες της Ξάνθης.

Ο Τιμολέων Πατρώνης υπήρξε «εργάτης» της Παναχαϊκής. Ως συνεργάτης πολλών προπονητών κάθισε στον πάγκο της ομάδας σε έξι αγώνες από το 1971 ως το 1978, αλλά πάντοτε ως υπηρεσιακός, μέχρι να έλθει ο καινούριος.

Ο γιός του όμως ο Θόδωρος, είχε την ευκαιρία από τον Δεκέμβριο του 2002 ως τον Φεβρουάριο του 2003 να είναι ο πρώτος προπονητής της Παναχαϊκής στην τελευταία σεζόν της στην Α’ Εθνική.

Αυτές είναι οι δύο περιπτώσεις, που πατέρας και γιός κάθισαν σε πάγκο Α’ Εθνικής. Ωστόσο ο ένας από τους δύο ως υπηρεσιακός.

Γιάννης και Γιώργος Πετράκης είναι πλέον οι πρώτοι πατέρας και γιός, που έχουν διατελέσει μόνιμοι προπονητές στην κατηγορία από το 1959, που ξεκίνησε!

www.to10.gr
Νεότερη Παλαιότερη