Στη Λαμία η Γιάννα Αγγελοπούλου


Η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Ρούμελης το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας

Στην πρωτεύουσα της Ρούμελης θα βρεθεί το απόγευμα της Δευτέρας (22/6) η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η πόλη στην οποία μαρτύρησε ο Αθανάσιος Διάκος είναι ο επόμενος σταθμός της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων σε ιστορικές πόλεις της χώρας.

Η κ. Αγγελοπούλου συνοδευόμενη από μέλη της Επιτροπής θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο και τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό.

Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης σύμφωνα με πληροφορίες η η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» θα επισκεφθεί το Κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου στο κέντρο της Λαμίας και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Κάστρο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον εξωτερικό χώρο του κάστρου μάλιστα θα γίνει και παρουσίαση τοπικών προϊόντων από επιχειρηματίες της περιοχής.

«Ελλάδα 2021»

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στόχος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι η διεθνής προβολή της επετείου που αποτελεί όπως είπε η κ. Αγγελοπούλου «ορόσημο στην ευρωπαϊκή ιστορία, ώστε να καταστήσουμε τα 200 χρόνια από την  ένα διεθνούς εμβέλειας γεγονός».

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με φορείς της κοινωνίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιώτες προκειμένου να διαμορφωθεί το συνολικό πλάνο των δράσεων με βάση και τις προτάσεις τους. Παράλληλα, μέλη της Επιτροπής και η κ. Αγγελοπούλου ταξιδεύουν σε πόλεις της Ελλάδας για να έρθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και να ακούσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

«Ο κόσμος να στρέψει το βλέμμα του και πάλι στην πατρίδα μας. Να προκαλέσει η Ελλάδα το θαυμασμό όλων, όχι μόνο με το μοναδικό ιστορικό της φορτίο, αλλά και με τη σύγχρονη δυναμική της», τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου.

www.cretalive.gr
Νεότερη Παλαιότερη