Ο Ηλίας Κυρμανίδης για τη φωτιά στο Μαρτίνο: Το κακό πέρασε για σήμερα - Το καλοκαίρι όμως είναι μπροστά και οφείλουμε να βρισκόμαστε σε μόνιμη εγρήγορση και ετοιμότητα


Απόψε συγχωρέστε μου μια ανάρτηση, που πιστέψτε δεν είναι από τις ευχάριστες στιγμές δημοσιότητας..

Το κάνω μόνο για την ενημέρωσή σας αλλά και για να τιμήσω όσους βρέθηκαν, όπως όφειλαν, στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες.

Πριν λίγο οι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έθεσαν σε σχετικό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15.30 περίπου κοντά στο Μαρτίνο. Αυτή τη στιγμή ενεργούν οι επίγειες δυνάμεις με 20 οχήματα.

Από την πρώτη στιγμή ο συντονισμός ήταν άψογος, τόσο σε κεντρικό επίπεδο από το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αθήνα, όσο από το Συντονιστικό Κέντρο Λαμίας, όπου ακόμα βρίσκεται και συμμετέχει ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Π Ζώης και βέβαια με την αυτοπρόσωπη παρουσία στο πεδίο του Συντονιστή Στερεάς & Θεσσαλίας Υποστράτηγου κ Μ Αποστολίδη, του Περιφερειακού Διοικητή Αρχιπύραρχου κ. Σ Κορέλα και του Διοικητή Λαμίας Πύραρχου κ Ανδρέα Μωράτη.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνέδραμε με τέσσερα (4) εκσκαπτικά μηχανήματα και επτά (7) υδροφόρες και ευχαριστώ ιδιαίτερα τη συνάδελφο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας κ Φανή Παπαθωμά για την άμεση ανταπόκριση και πολύτιμη βοήθεια.

Ευχαριστώ επίσης για τη συνεργασία το Δήμο Λοκρών και ιδιαίτερα το δήμαρχο Θανάση Ζεκεντέ, τον αντιδήμαρχο Πάνος Καπουκίνη και τον πρόεδρο της ΔΚ Μαρτίνου Γιάννη Ζουλή.
Από την πρώτη στιγμή σε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και σε συνεργασία με το συνάδελφο αντιπεριφερειάρχη Συντονιστή Π.Π. Θανάση Καρακάντζα.

Το κακό πέρασε για σήμερα.

Το καλοκαίρι όμως είναι μπροστά και οφείλουμε να βρισκόμαστε σε μόνιμη εγρήγορση και ετοιμότητα.





Νεότερη Παλαιότερη