Ν. Παππάς: Μαφιόζικες μέθοδοι με αντάλλαγμα τη ΛΑΡΚΟ


"Ήρθε η ώρα ο Α. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα ‘κότσια’"

Την κλήση των Αντώνη Σαμαρά και Σταύρου Παπασταύρου ζήτησε ο Νίκος Παππάς μετά την υποκλοπή της συνομιλίας του από τον Σάμπυ Μιωνή. Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι ο πρ. πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε για τη συνομιλία («όχι βέβαια» είπε κατηγορηματικά), επανέφερε το πολιτικό ερώτημα «σε ποιες τσέπες πήγαν 2,6 εκατ. ευρώ» και αποκάλυψε ότι ο Σ. Μιωνής ενδιαφέρεται για την αγορά της ΛΑΡΚΟ και γι’ αυτό «παίζει το άθλιο παιχνίδι της Ν.Δ. και του Α. Σαμαρά».

«Βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου»

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του επισημαίνει:

«Την ώρα που αποδεικνύεται ότι:

* Ο Στ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ.

* Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου ζημίωσε το Δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018.

Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη ΛΑΡΚΟ, παίζει το άθλιο παιχνίδι της Ν.Δ. και του ίδιου του Α. Σαμαρά».

«Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου. Οι αναφορές σε ‘ατζέντα’, πληροφορίες για κάποιους που ‘κάνουν δουλειές’, προφανώς και δεν αφορούν τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον Α. Σαμαρά και την παρέα του, τον Σ. Μιωνή και τον Στ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε», τονίζει ο Ν. Παππάς και προειδοποιεί: «Οι μαφιόζικες μέθοδοι θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει».

Να μιλήσουν Σαμαράς και Παπασταύρου

«Ήρθε η ώρα ο Α. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα ‘κότσια’ και μέσω δημόσιου βήματος να εξηγήσει:

* Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ.

* Τι ζητούσε επίμονα από τον Δ. Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του.

* Γιατί τρέμει σαν το ψάρι την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

* Γιατί πίεζε τον Φιλιππάκη να μην γράφει για τους Μιωνή και Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι ‘αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη Ν.Δ.’;

* Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη;».

Και συνέχισε ο Ν. Παππάς: «Αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο Στ. Παπασταύρου. Και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ».

«Η Ν.Δ., κάθε φορά που πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι, όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης» κατέληξε.

www.avgi.gr
Από το Blogger.