Καλοκαίρι στο Ναύπλιο με 14 εικαστικούς καλλιτέχνες

«Ούτε που μας δόθηκε μία εξήγηση για το άρωμα των λουλουδιών…». Με αυτόν τον στίχο από τους Διαλόγους του Νίκου Καρούζου για ποιητικό δαυλό, και με την διοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων, 14 σύγχρονοι καλλιτέχνες οικειοποιούνται τον δημόσιο χώρο στον πεζόδρομο Β. Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο για να επιχειρήσουν μια αναπαράσταση της αλληλοεισχώρησης φυσικού και αστικού τοπίου, με διάμεσο μια τέχνη ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους.
Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στη συγκινησιακή δυνατότητα της τέχνης να κατανοεί και να ερμηνεύει τις επιλογές του ανθρώπου που αφορούν τη δόμηση του κοινωνικού του χώρου αλλά και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται όταν αυτές οι επιλογές είναι επιβεβλημένες από τις σύγχρονες συνθήκες μαζικοποίησης σε αντιδιαστολή με τη βαθιά, αρχέγονη ανάγκη του για αρμονική συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον.
Καλλιτέχνες που συμμετέχουν: Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Θανάσης Καλαντζής, Νίκος Λαμπρινός, Μάγδα Μάρα, Νίκος Μαρίνης, Ναυσικά Ξυπολιά, Χρήστος Ξυπολιάς, Γιούλα Παπαδοπούλου, Όλγα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπαχρήστος, Βασιλική Σαγκιώτη, Γιάννης Σκαλτσάς, Ventseslav Iotoff, Francesco Moretti. Επιμέλεια έκθεσης Φαίη Τζανετουλάκου.
Η έκθεση διαρκεί ως τις 31 Αυγούστου

The post Καλοκαίρι στο Ναύπλιο με 14 εικαστικούς καλλιτέχνες appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/3hd3prx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη