-->

Αγανακτούν οι κάτοικοι της Αλυκής κι’ αυτή τη χρονιά

-Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Αλυκής -
Αγανακτούν οι κάτοικοι της Αλυκής κι' αυτή τη χρονιά, τα προβλήματα δεν έλειψαν, η επάρκεια της υδροδότησης είναι προβληματική, συχνά πυκνά ο μισός οικισμός δεν υδροδοτείτε, το ότι γνωστοποιείτε στην υπηρεσία βλαβών της Δημοτικής επιχείρησης, (ΔΕΥΑΘ) ακόμα και στο Δήμαρχο Θηβαίων η την τοπική Κοινότητα δεν έχει καμία αξία.

Ένα ακόμα σ/κ χωρίς νερό!! συνηθισμένη κατάσταση κανείς δεν ενδιαφέρεται, κανείς δεν ακούει, τα τηλ. βλάβης της ΔΕΥΑΘ έχουν εκτροπή σε κιν. τηλ. που δεν απαντά.

Κάποιοι εδώ που φέρονται ότι εκπροσωπούν…. τα προβλήματα μας και η κοινότητα πέρα βρέχει.

προτάσεις στη ΔΕΥΑΘ για λειτουργία του δικτύου εκ περιτροπής, όπως έγινε και στο παρελθόν, με ρύθμιση των στροφίγγων ώστε να μειώνετε η υψηλή πίεση στα χαμηλά του οικισμού, που είναι 10bar και υπάρχει και ο κίνδυνος διαρροής που συμβαίνει συχνά, με την μείωση της πίεσης στο μισό θα τροφοδοτείτε και ο οικισμός στα ψηλότερα σημεία. η ΔΕΥΑΘ δεν γνωρίζει ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα και περί άλλων τυρβάζει.

Από τα παραπάνω η Διοίκηση της ΔΕΥΑΘ, ανάθεσε (κόστους 50000 χιλ.ευρώ) σε εταιρεία τη μεταφορά νερού με βυτιοφόρα από την Ξηρονομή κι' απ όπου αλλού, για την κάλυψη των αναγκών, μέχρι την 28 Αυγούστου.

Απ' όσα έχουμε πληροφορηθεί στο διυλιστήριο λειτουργεί μόνο η μία αντλία που σημαίνει μειωμένη τροφοδότηση του κυκλώματος, μείον κάποια κυβικά που πάνε για να καλύψουν ανάγκες της Δόμβραινας. (πληροφορίες από την Κοινότητα Ξηρονομής)

Ένα ακόμα πολύχρονο μεγάλο πρόβλημα, είναι οι παράνομες συνδέσεις χωρίς μετρητή, το πρόβλημα αυτό έχει κατατεθεί στο Δήμο, από την Επιτροπή Αγώνα Αλυκής μέσο του Συμπαραστάτη του Δημότη σε επίσημη συνεδρίαση και ο τότε Δήμαρχος κος Νικολάου Δήλωσε ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και συνεχίζοντας για την παράνομη υδροδότηση, πρότεινε και δεσμεύτηκε ότι θα καταγραφούν όσοι υδροδοτούνται παρανόμως και θα υποστούν μάλιστα και τις κυρώσεις του νόμου, Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Η Αλυκή έχει πάνω από 1700 σπίτια και οι πληροφορίες μας λένε ότι υδροδοτούνται όλοι, οι καταγραμμένοι καταναλωτές που επιβαρύνονται είναι 800-850. αν όλα τα σπίτια υδροδοτούνταν κανονικά, τότε θα σταματούσε και η άσκοπη κατανάλωση, αλλά και τα οικονομικά βάρη που πληρώνουν οι 850 καταγεγραμμένοι καταναλωτές, το δε κόστος της υδροδότησης του έργου που χρεώθηκε στους παραπάνω θα ήταν ασήμαντο και δεν θα χρειαζόταν να καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη. Σημειώνω ότι από τους παράνομους υδρολήπτες είναι και ο Δήμος Θηβαίων, που υδροδοτεί χωρίς μετρητές σε διάφορα σημεία της Αλυκής και το νερό τρέχει συνεχώς.

Τον τελευταίο καιρό σε επανειλημμένες επισκέψεις από την Επιτροπή στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΘ, τονίστηκε ότι η αδικία που υφίσταται η Αλυκή σε ότι αφορά το δάνειο που έχει επιβαρύνει τους νόμιμους υδρολήπτες, πρέπει να επιμεριστεί στο σύνολο και των παράνομων παροχών και να επιστραφούν, όσα παραπάνω χρήματα έχουν καταβληθεί, η να συμψηφιστούν με την κατανάλωση.

Επίσης αναφέρθηκαν προβλήματα που αφορούν τις συχνές διακοπές και τα προβλήματα που δημιουργούνται απ' αυτές.

Στη συνέχεια τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κο Βόλη επισκέφτηκε ξανά μέλος της Επιτροπής Παρουσία Δικηγόρου.

Η ενημέρωση από πλευράς της ΔΕΥΑΘ  ήταν, ότι, τρέχουν μελέτες που θα μας λύσουν οριστικά το πρόβλημα μας, το κόστος του έργου που θα εκτελεστεί είναι 3.000.400 χιλ. ευρώ και τα χρήματα υπάρχουν, το πότε θα αποπερατωθεί άγνωστο. Ύστερα από τα παραπάνω, χθες μεγάλο συνεργείο από τη ΔΕΥΑΘ κατέφθασε στην Αλυκή, για τον έλεγχο και την καταγραφεί των παρανόμων συνδέσεων.

Αυτή η ενημέρωση δεν είναι να μας καθησυχάζει μας υποχρεώνει να παρουσιάζουμε τα επιχειρήματα μας καθαρά και με απόλυτη τεκμηρίωση.

Για όσα μας συμβαίνουν και συμβαίνουν πολλά!! πρέπει να βάλουμε σε δράση το σύνολο των κατοίκων, ώστε από κοινού να διεκδικήσουμε όλα εκείνα που θα μας επιτρέψουν να μείνουμε στον τόπο μας και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.


Επιτροπή Αγώνα Αλυκής

Ομάδα Αλυκή Κορινθιακός




via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/31aw7Ur
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->