Λαμία: Στελέχη της εκπαίδευσης επισκέφθηκε ο Γιάννης Σαρακιώτης εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς – «Θερμά συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές του μέλλοντος !»



            Διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων στη Στερεά Ελλάδα και τη Φθιώτιδα, είχε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης, εν όψει και της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου. Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, επισκέφθηκε στο γραφείο της, τη Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, κα Ελένη Μπενιάτα με την οποία έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν, τον τρόπο και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα αρχίσει σε λίγες ημέρες η νέα σχολική χρονιά και την εξελισσόμενη προσπάθεια για την προετοιμασία των σχολικών δομών.

            Εν συνεχεία ο κ. Σαρακιώτης επισκέφθηκε το νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα, κ. Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο. Στη συζήτηση που διεξήχθη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τη στελέχωση των σχολικών μονάδων και δομών, την έμφαση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων καθώς και για τις πιθανές εναλλακτικές πρακτικές που θα εφαρμοστούν σχετικά με τη διαδικασία διδασκαλίας. Ο κύκλος των συναντήσεων του Βουλευτή Φθιώτιδας, έκλεισε με την επίσκεψη στο γραφείο της νέας Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κας Παναγιώτας ΧουλιάραΣιδερά, όπου και συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητάς της, ενώ απηύθυνε ευχές για τη νέα σχολική χρονιά.

            Τέλος, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων, ο κ. Σαρακιώτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θερμά συγχαρητήρια προς όλους τους πρωταγωνιστές του μέλλοντος. Προς εκείνους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες και ανοίγουν μία νέα σελίδα στη ζωή τους. Μία τριτοβάθμια εκπαίδευση που παρά το ότι βάλλεται σήμερα, συνεχίζει αταλάντευτα να χτίζει και να μεγιστοποιεί το διανοητικό κεφάλαιο της χώρας, διαμορφώνοντας το αύριο της. Αλλά και θερμά συγχαρητήρια προς εκείνους που με πείσμα και επιμονή, θα προσπαθήσουν και πάλι για την εισαγωγή τους σε σχολή της αρεσκείας τους. Καθώς και προς τους συμπαραστάτες τους, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους».


Νεότερη Παλαιότερη