Ε. Στυλιανίδης: Μεγάλη νίκη το 12% – Αποτέλεσμα της ισχυρής εκπροσώπησης

Ε. Στυλιανίδης: Μεγάλη νίκη το 12% – Αποτέλεσμα της ισχυρής εκπροσώπησης

Στη διεκδίκηση του 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

«Μεγάλη μάχη ως την τελευταία στιγμή έδωσε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης για τη διεκδίκηση του 12% μετά από 10 χρόνια κρατικής αδιαφορίας που κορυφώθηκε με την κατάργηση των κινήτρων το 2016 με τις αντισυνταγματικές αποφάσεις Σταθάκη-ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου και σημειώνεται ότι: «Ένα νεκρό θέμα αναστήθηκε, ικανοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων της Θράκης. Δυστυχώς όμως όχι τις απαιτήσεις που έχουν παραγραφεί. Κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις των υπηρεσιών που μιλούσαν για παράνομες κρατικές ενισχύσεις, των τεχνοκρατών του κέντρου που αρνούνταν επί χρόνια να σταθούν στο πλευρό της πραγματικής οικονομίας, πολιτικών που αδιαφορούσαν για τη Θράκη και κυρίως επιχειρηματικών ανταγωνιστικών συμφερόντων που δεν ήθελαν να δουν τις επιχειρήσεις της περιοχής μας να επιστρέφουν στο πεδίο του ανταγωνισμού, διεκδικώντας μερίδιο της πανελλήνιας αγοράς.»

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης: «Αυτό ήταν αποτέλεσμα της σοβαρότητας, της συστηματικής και δυναμικής διεκδικητικής προσπάθειας, της τοπικής ενότητας και εντέλει της Ισχυρής Εκπροσώπησης. Το 12% ήταν μία μεγάλη Νίκη όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που το πίστεψαν και δεν έπαψαν να το διεκδικούν, αλλά και για τους εργαζόμενους και όλη τη Θράκη… Ευχαριστώ θερμά τους Συνδέσμους, τα Επιμελητήρια και τις Επιχειρήσεις για την μαχητικότητα και την επιμονή τους, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση ανταπόκριση του καθώς και τους συναρμόδιους Υπουργούς, το Χρήστο Σταϊκούρα που κίνησε δυναμικά το θέμα, τον Γιάννη Βρούτση και τον Απόστολο Βεσυρόπουλο που ανταποκρίθηκαν και φυσικά το Θόδωρο Σκυλακάκη που συνέβαλε αποτελεσματικά ως την ψήφιση της αποσαφηνιστικής διάταξης και την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης».

Για την ιστορία του θέματος και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε επιχειρηματολογήσει στη σχετική συζήτηση της Βουλής τον Ιούλιο του 2020:
«Το άρθρο 4 της τροπολογίας αποπληρώνει τις οφειλές του Κράτους προς τις επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για την περίοδο 2010-2015 με συμψηφισμό των παρόντων ή μελλοντικών οφειλών προς το δημόσιο (φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και άλλων). Αφορά όλες τις επιχειρήσεις που έχουν λαμβάνειν και αυτές φυσικά που δεν χρωστούν, αλλά μπορούν να τις συμψηφίσουν με μελλοντικές εισφορές. Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Εργασίας θα ορίσει τις τυπικές προϋποθέσεις. Η κίνηση αυτή εξυγιαίνει πολλές επιχειρήσεις της Θράκης. Δημιουργεί προϋποθέσεις βιωσιμότητας και άρα τις διευκολύνει να έχουν πρόσβαση σε φθηνές νέες πήγες χρηματοδότησης, τόσο στο τραπεζικό σύστημα, όσο και στα 32 δις που διεκδικούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.
… Η κατάργηση του παλαιού τύπου κρατικών ενισχύσεων, συνοδεύεται από την υιοθέτηση μιας νέας αναπτυξιακής φιλοσοφίας, το περιεχόμενο της οποίας θα προσδιορίσει η Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης που θα συντονίσει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόταση αυτή του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα θέτει ως θεμέλιο της νέας στρατηγικής την Εθνική Συνεννόηση και αυτό την καθιστά διακομματική και διαχρονική, άρα Εθνική. Αυτό ακριβώς έχει ανάγκη σήμερα η Θράκη μας.»

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3mxwEZv
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.