ΕΣΑΚΕ: «Διψασμένοι» για δράση δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του 1oυ Super Cup

ΕΣΑΚΕ: «Διψασμένοι» για δράση δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του 1oυ Super Cup

Το 1o ελληνικό μπασκετικό Super Cup στην Ιστορία αρχίζει αύριο Τετάρτη (23/9) στο κλειστό του Περιστερίου με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα της περασμένης σεζόν στην Basket League. Στο δημαρχείο Περιστερίου, οι προπονητές και οι αρχηγοί των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Περιστερίου και Προμηθέα Πατρών δήλωσαν διψασμένοι για μπάσκετ και όλοι συμφώνησαν πως δεν βρίσκονται στο 100% της ετοιμότητας. Ο Γιώργος Βόβορας και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός), ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Νίκος Ζήσης (ΑΕΚ), ο Νίκος Παπανικολόπουλος και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), καθώς και ο Μάκης Γιατράς και ο Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας Πατρών) απάντησαν σε ερωτήσεις που είχαν στείλει οι εκπρόσωποι Τύπου, καθώς λόγω του υγειονομικού πρωτόκολλου δεν κατέστη δυνατή η παρουσία δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, δήλωσε πως «τo ελληνικό μπάσκετ περνά σε μία νέα εποχή, πολύ καλύτερη!», ενώ αναφέρθηκε και στη δυνατότητα που δίνει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με τη σύσταση Επιτροπής που θα ελέγχει πριν την ΕΕΑ τις ΚΑΕ «να θεσπιστούν αυστηρά κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, η τήρηση των οποίων πλέον από εδώ και πέρα θα ελέγχεται από τον ΕΣΑΚΕ! Από τις ίδιες τις ΚΑΕ και τους ιδιοκτήτες του που ματώνουν καθημερινά για να παραμένουν οι ομάδες τους σε υψηλό επίπεδο στην Basket League. Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες με την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου στο οποίο περιλήφθηκαν οι διατάξεις που είχε προτείνει ο ΕΣΑΚΕ και σκοπό έχουν τη διαφύλαξη του υγιούς ανταγωνισμού, κάτι που κρίνεται απαραίτητα ώστε να επιβραβεύονται οι συνεπείς ιδιοκτήτες και να δημιουργηθεί το περιβάλλον ώστε να προσελκύσουμε νέους επενδυτές».

Μετά τις ομιλίες των τεσσάρων προπονητών, προβλήθηκε το βίντεο που δημιούργησε ο ΕΣΑΚΕ με πρωταγωνιστές παίκτες των ομάδων, με τίτλο #Basket Leagues says No to Racism.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε: «Μετά την οριστική διακοπή της Basket League της προηγούμενης σεζόν λόγω του κορονοϊού, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ πήρε δύο σημαντικές αποφάσεις που κοινό στόχο έχουν την περαιτέρω αναβάθμιση του επαγγελματικού μπάσκετ μέσα σε μία περίοδο κρίσης που προκαλεί η πανδημία: Η πρώτη σημαντική απόφαση ήταν να θεσπιστούν αυστηρά κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, η τήρηση των οποίων πλέον από εδώ και πέρα θα ελέγχεται από τον ΕΣΑΚΕ! Από τις ίδιες τις ΚΑΕ και τους ιδιοκτήτες του που ματώνουν καθημερινά για να παραμένουν οι ομάδες τους σε υψηλό επίπεδο στην Basket League. Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες με την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου στο οποίο περιλήφθηκαν οι διατάξεις που είχε προτείνει ο ΕΣΑΚΕ και σκοπό έχουν τη διαφύλαξη του υγιούς ανταγωνισμού, κάτι που κρίνεται απαραίτητα ώστε να επιβραβεύονται οι συνεπείς ιδιοκτήτες και να δημιουργηθεί το περιβάλλον ώστε να προσελκύσουμε νέους επενδυτές.

Η δεύτερη σημαντική απόφαση ήταν να δημιουργήσουμε έναν νέο θεσμό εναρμονισμένο με τα ευρωπαϊκά πρότυπα που θα έχει χαρακτήρα γιορτής για όλη την οικογένεια και ο οποίος θα αποτελεί την ιδανική εκκίνηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Με αυτούς τους στόχους στο μυαλό μας θεσπίσαμε το Super Cup. Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως λόγω του κορονοϊού, φέτος κάνουμε το πρώτο βήμα, το οποίο είναι ωστόσο απαραίτητο για να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ευχόμαστε του χρόνου να υπάρχει φίλαθλο κοινό και από τις τέσσερις ομάδες στις εξέδρες του γηπέδου που θα φιλοξενήσει το Super Cup και να δημιουργηθεί όμορφη ατμόσφαιρα, όπως εκείνη που βλέπουμε στις αντίστοιχες διοργανώσεις στην υπόλοιπο Ευρώπη. Έφτασε η ώρα να απολαύσουμε τον αθλητισμό και το μπάσκετ σαν μια γιορτή που άλλωστε είναι. Νομίζω ότι είναι ώριμες οι συνθήκες και οι ίδιες οι ομάδες έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να κάνουμε τολμηρά βήματα και να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν. Το μέλλον είναι να χαιρόμαστε το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Να γεμίζουν οι εξέδρες με οικογένειες και παιδιά.

Στο 1ο Super Cup θα τηρήσουμε αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως το ίδιο θα συμβεί και στην Basket League που αρχίζει στις 10 Οκτωβρίου.

Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν στη δίψα του κοινού για μπασκετική δράση και θέαμα. To ελληνικό μπάσκετ περνά σε μία νέα εποχή, πολύ καλύτερη! Εύχομαι υγεία, καλή επιτυχία στις τέσσερις ομάδες και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν στη δίψα του κοινού για μπασκετική δράση και θέαμα».

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, στο τέλος της σύντομης ομιλίας του ευχαρίστησε τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, την Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, καθώς και την ΕΡΤ που θα καλύψει ζωντανά τους τέσσερις αγώνες του 1ου Super Cup.

 

ΠΗΓΗ: sports.ert.gr

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3iUShAr
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη