9.000 άνθρωποι στον Καρά Τεπέ – Επείγει η έναρξη μετεγκατάστασής τους από το νησί

9.000 άνθρωποι στον Καρά Τεπέ – Επείγει η έναρξη μετεγκατάστασής τους από το νησί

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ του συνόλου των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν στους δρόμους μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας.

9.000 άνθρωποι βρίσκονται από χθες τα μεσάνυχτα στο νέο κέντρο, ενώ γίνεται τεράστια προσπάθεια από το προσωπικό του ΚΥΤ και τους διάφορους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο να οργανώσουν τις λειτουργίες του . Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί 214 άνθρωποι θετικοί στον κορονοϊό, που εγκαταστάθηκαν με τις οικογένειές τους σε περιφραγμένο με συρματόπλεγμα σημείο της δομής.

 

Το στήσιμο του νέου καταυλισμού ήταν εντυπωσιακό, όμως, δε μπορούν άνθρωποι να ζήσουν για πολλές μέρες μέσα σε αυτή την πρόχειρη δομή. Ήταν οπωσδήποτε λύση ανάγκης για να στεγαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρέθηκαν στον δρόμο, αλλά επείγει η σταδιακή απομάκρυνση αρχικά των πιο ευάλωτων ομάδων και η μεταφορά τους σε πιο ασφαλείς δομές.

 

Η υπηρεσία Ασύλου έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία των ανθρώπων για την προετοιμασία μετακίνησής τους εκτός νησιού.

Άλλες τρεις χιλιάδες άνθρωποι αναζητούνται από τις αρχές για να μπουν και να καταγραφούν στη νέα δομή.

The post 9.000 άνθρωποι στον Καρά Τεπέ – Επείγει η έναρξη μετεγκατάστασής τους από το νησί appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3ciTzCT
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη