Τέταρτη γενική διαβροχή για τον δάκο της ελιάς τη Δευτέρα σε όλη τη Λέσβο

Τέταρτη γενική διαβροχή για τον δάκο της ελιάς τη Δευτέρα σε όλη τη Λέσβο

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ανακοινώνεται ότι η 4η Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου για όλα τα συνεργεία του νησιού της Λέσβου.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα DECIS PROFI 25 W το IMIDAN 200EC και το SUCCESS 0,24 CB.

Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται:

1) Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

2) Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να έχουν τοποθετήσει παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3) Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου από πλευράς της θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια όπως άλλωστε κάθε χρόνο για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασία.

The post Τέταρτη γενική διαβροχή για τον δάκο της ελιάς τη Δευτέρα σε όλη τη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3hRyLDI
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη