Μοριακός αναλυτής σε Παναρκαδικό νοσοκομείο και νοσοκομείο Άργους

Μοριακός αναλυτής σε Παναρκαδικό νοσοκομείο και νοσοκομείο Άργους

Ο περιφερειάρχης της Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, έχει δώσει ήδη εντολή ώστε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, αλλά και αυτό του Άργους, να προμηθευτούν μηχάνημα μοριακού αναλυτή για covid-19 και αντιδραστήρια.

Αυτό αποκάλυψε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Τρίπολης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασίλης Ψυχογιός, με αφορμή τη σύσκεψη που οργάνωσε η Περιφέρεια, με τα προεδρεία των Ιατρικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Ο κ. Ψυχογιός, γνωστοποίησε επίσης, ότι η Περιφέρεια της Πελοποννήσου θα ενισχύσει οικονομικά και την προμήθεια αναπνευστήρων και μέσων ατομικής προστασίας για τους επαγγελματίες της υγείας.

«Θα πιέσει ο Περιφερειάρχης τους αρμοδίους, ώστε να προχωρήσει και η κάλυψη των κενών θέσεων στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, με μόνιμο προσωπικό», είπε ο κ. Ψυχογιός.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, αναφερόμενος στο θέμα με τα σχολεία, τόνισε ότι αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία ομαδοποίησης των προβλημάτων, ώστε να υπάρξει εναλλακτική μάθηση, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Τέλος, στάθηκε και στο θέμα της εκπόνησης επιδημιολογικής μελέτης για την επιβάρυνση του υγειονομικού πληθυσμού, μέσω συνεργασίας με ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2HtOMTX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη