Λαμία: Ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς στις εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που πραγματοποιούνται στη Λαμία.

Δείτε την τοποθέτηση του βουλευτή:

Σήμερα είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου , όσοι παρά τις διώξεις και τις σφαγές ,κατάφεραν με μοναδικό εφόδιο την πίστη τους και τον πολιτισμό τους να βρούν καταφύγιο στην κουρασμένη Ελλάδα, συνέβαλλαν αποφασιστικά στην πρόοδο της και την μετατροπή της σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα . Με την εργατικότητα και την τιμιότητα που το διακρίνει, το μικρασιατικό στοιχείο αφήνει δημιουργικά ίχνη μέσα στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία και είμαστε υπερήφανοι που τους έχουμε φίλους και συγγενείς μας. Θερμά συγχαρητήρια και στα μικρασιατικά και ποντιακά σωματεία γιατί κρατούν την μνήμη ζωντανή, και την εθνική συνείδηση ενεργή αφού οι λαοί που ξεχνούν το παρελθόν τους είναι καταδικασμένοι να το ξανάζήσουν. Κι εμείς δεν θέλουμε ποτέ να ξαναζήσουμε τέτοιες τραγικές ιστορικές στιγμές.

Νεότερη Παλαιότερη