Ο Γιάννης Σαρακιώτης με σχολικές καθαρίστριες: «Η Κυβέρνηση “ανταμείβει” με ασέβεια και κοινωνική αναλγησία όσες βάζουν πλάτη στην πανδημία»



            Εκ νέου συνάντηση με αντιπροσωπεία του προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Λαμιέων πραγματοποίησε στις 04/09, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή και την πρόσφατη μείωση του αριθμού τους στη σχετική προκήρυξη. Στη συνάντηση παρέστησαν οι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, κ.κ. Σοφία Ανεστοπούλου και Βάιος Μπουρογιάννης. Από μεριάς του ο Βουλευτής Φθιώτιδας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι για το θέμα, σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου πραγματοποιήθηκε στις 2-9-2020 παρέμβαση από τον ίδιο και από συναδέλφους του στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, ζητώντας εξηγήσεις για αυτή την εξέλιξη, καθώς και περαιτέρω στοιχεία από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παν. Θεοδωρικάκο.

Παράλληλα, συντάχθηκε με τις ανησυχίες των ιδίων, αλλά και των εκπροσώπων γονέων και φορέων της περιοχής, που προσφάτως εξέθεσαν την αγωνία τους για το πως θα καλυφθούν οι εν μέσω πανδημίας αυξανόμενες ανάγκες καθαριότητας στα σχολεία με δραματικά μειωμένο προσωπικό σε αυτά. Την ώρα μάλιστα που η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως κάνει λόγο για καθαριότητα δύο και τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

            Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαρακιώτης «η παραπάνω εξέλιξη συνιστά μία ακόμη πράξη προχειρότητας, απουσίας στοιχειώδους σχεδιασμού σε κεντρικό επίπεδο, ασέβειας και κοινωνικής αναλγησίας τόσο προς τους εργαζομένους στην καθαριότητα, όσο και προς τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και την ήδη υπερβαίνουσα τον εαυτό της αυτοδιοίκηση, προς την οποία και η Κυβέρνηση πετά πλέον το μπαλάκι των ευθυνών».

            Υπενθυμίζεται ότι, η παραπάνω κοινοβουλευτική παρέμβαση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης του κ. Σαρακιώτη με αντιπροσωπεία του προσωπικού καθαριότητας στη Λαμία στις 4-2-2020, καθώς και των παρακάτω ενεργειών του Βουλευτή Φθιώτιδας και άλλων συναδέλφων του στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία:

  • 22-10-2019 ερώτηση με θέμα: «Καθυστερήσεις στις πληρωμές των σχολικών καθαριστριών»

  • 6-2-2020 ερώτηση με θέμα: «Αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματα των Σχολικών Καθαριστριών»
  • 11-5-2020 ερώτηση με θέμα: «Χωρίς έκτακτο επίδομα και με επιβαρυμένα καθήκοντα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των ΟΤΑ – Να αποκατασταθεί ο πραγματικός χαρακτήρας των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού καθαρισμού Σχολικών Μονάδων»
  • 28-6-2020 ερώτηση με θέμα: «Για την εργασία των σχολικών καθαριστριών/στών»
γεγονός που συνιστά έμπρακτη και συνεπή υποστήριξη της προσπάθειας διεκδίκησης και προάσπισης των δικαιωμάτων του σημαντικού αυτού κλάδου.



Νεότερη Παλαιότερη