Στα Χανιά ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάϊκ Πομπέο

Στα Χανιά ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάϊκ Πομπέο

Τη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας θα επισκεφθεί κατά τη διήμερη παρουσία του στην Ελλάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του κ. Πομπέο το βράδυ της Δευτέρας.

Την Τρίτη θα επισκεφθούν τη Σούδα. Στις συνομιλίεςου θα ακολουθήσουν, θα λάβουν επίσης μέρος οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είναι ο δεύτερος Αμερικανός πολιτικός μετά τον Τζορτζ Μπους που θα φιλοξενηθεί στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη. Να υπενθυμίσουμε ότι δεκαετία του 90 ο Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος φιλοξενήθηκε δύο φορές από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η πρώτη ήταν στις 20 Ιουλίου 1991 και η δεύτερη το 1994. Ο Τζώρτζ Μπους, ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέφθηκε τη χώρα μας μετά τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/36aiQOy
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη