Ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία από τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου για τον covid-19

Ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία από τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου για τον covid-19

Ενημερωτικές ομιλίες στους διευθυντές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Χίου αλλά και μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, με στόχο την καλύτερη κατανόηση και εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας COVID-19 στο σχολικό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκαν xθες με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και την συμβολή των Διευθυντών Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή και Αιμιλιανού Ευαγγελινού, αντίστοιχα.

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χίου επισήμαναν ότι "από τα αποτελέσματα διερεύνησης περιστατικών που ανιχνεύθηκαν σε σχολικό περιβάλλον, προκύπτει ότι η μετάδοση της νόσου μεταξύ των παιδιών και από παιδιά σε ενήλικες είναι μάλλον ασυνήθης και συνεπώς, με την προϋπόθεση της συστηματικής εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, οι εκπαιδευτικές μονάδες δεν αποτελούν περιβάλλον με αυξημένη δυναμική διασποράς του ιού σε σχέση με ανάλογους χώρους κοινωνικής δραστηριότητας των παιδιών.
Από το σύνολο των εκπαιδευτικών τέλος επισημάνθηκαν πληθώρα προβλημάτων, όπως "οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά μέσα καθώς και η ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού καθαριότητας, για τα οποία ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου δεσμεύεται στην ανάληψη δράσεων ώστε να βοηθήσει στην από κοινού προσπάθεια για την επίλυσή τους".

Σε ανακοίνωσή της εξάλλου η Ένωση Γονέων νομού Χίου κωδικοποίησε τα συμπεράσματα από τη συνάντηση:
"- Με κάθε σύμπτωμα ίωσης στα παιδιά μας τα κρατάμε σπίτι και επικοινωνούμε άμεσα με τον γιατρό μας.
– Καλό είναι να εμβολιαστούμε όλοι για την εποχική γρίπη.
– Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μέλος της οικογένειας, μπαίνουμε σε καραντίνα 14 ημερών.
– Ακολουθούμε τα μέτρα προστασίας, μάσκα, πλύσιμο χεριών, αποστάσεις και ακούμε τις οδηγίες των ειδικών.
– Συμβουλεύουμε συνεχώς τα παιδιά μας να ακολουθούν τα μέτρα κατά τη διάρκεια του σχολείου αλλά και μετά, στις εξωσχολικές δραστηριότητες.
– Σε περίπτωση κρούσματος αντιδρούμε με ψυχραιμία, διακριτικότητα και δε στοχοποιούμε ανθρώπους, ιδιαίτερα τα παιδιά μας".

The post Ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία από τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου για τον covid-19 appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2FZHhUd
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη