Κόντρες στη Βουλή για τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ -Χατζηδάκης: «Είναι σουρεαλιστική η συζήτηση» -Γκρίνιες από την αντιπολίτευση

Πεδίο σύγκρουσης και αντιπαραθέσεων έγινε για ακόμα μία φορά η Βουλή, καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση βρέθηκαν στα χαρακώματα λόγω της κατάθεσης τροπολογιών στο νομοσχέδιο για τα πλαστικά που συζητείται στην Ολομέλεια. 

Το σκηνικό ωστόσο της έντασης δεν ήταν κάτι καινούργιο αλλά πιστή αντιγραφή όσων διαδραματίζονται συχνά εντός των τειχών του Κοινοβουλίου: η κυβέρνηση έφερε δύο τροπολογίες, για τις ΑΠΕ και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει πως δεν δόθηκε επαρκής χρόνος συζήτησης των ρυθμίσεων.

«Θέλουμε να ξεχάσουμε τι γινόταν επί πολλά χρόνια στη Βουλή αλλά και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα μας κουνάει το δάχτυλο και ασκεί κριτική; Εδώ ερχόντουσαν ολόκληρη νομοσχέδια ως τροπολογίες…», είπε αρχικά ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Τι σας ενοχλεί; Προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε την πλήξη σας εφευρίσκοντας προβλήματα; Είναι σουρεαλιστική συζήτηση. Δεν αξίζει στη Βουλή να χάνουμε την ώρα μας με τέτοιου είδους συζητήσεις». 

Ο υπουργός σημείωσε πως είχε ενημερωθεί το Σώμα ήδη από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής πως θα κατατεθούν τροπολογίες στο νομοσχέδιο και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για σουρεαλιστική αντιπολίτευση που ευτελίζει το κόμμα. 

Νωρίτερα ο Σωκράτης Φάμελλος είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως: «δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με αυτή τη κυβέρνηση. Δεν έχει ιερό και όσιο. Πουλάτε τα πάντα και έξω από επιτροπές. Δεν ξέρουμε πώς θα συνεχιστεί αυτή η συνεδρίαση». 

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για εμπαιγμό του κοινοβουλίου και σημείωσε πως η χώρα δεν βρίσκεται σε μνημόνιο για να υπάρχει η ανάγκη γρήγορης νομοθέτησης . «Δεν μπορώ να δεχτώ το επιχείρημα περί ξεπουλημάτων γιατί κάθε φορά η κυβέρνηση φέρνει έγγραφα και λέει ότι τα ίδια έκανε κι ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

www.iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη