Κορονοϊός: Παράταση στα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Κορονοϊός: Παράταση στα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Ο κορονοϊος σαρώνει την χώρα, με τα νέα κρούσματα να σκαρφαλώνουν σήμερα στα 460 και την ανησυχία να εντείνεται για την εξέλιξη της πανδημίας.

Η Αττική παραμένει στο «κόκκινο», η νέα εστία στην κονσερβοποϊα στη Σκύδρα αναστάτωσε την τοπική κοινωνία, ενώ και η Θεσσαλία μπαίνει στον «χόρο» των περιοχών με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο καθώς μέσα σε 24 ώρες έχουν καταγραφεί 20 νέα κρούσματα στην Περιφέρεια.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 460 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

O επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης επισήμανε ότι από την Πέμπτη 1/10 ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε σε πάνω από 80. Η εκθετική αύξηση ωστόσο φαίνεται να έχει ανασταλεί αλλά απέχει ακόμα για να βρεθεί σε ύφεση, συμπλήρωσε.

Με τη σταδιακή μεταφορά των δραστηριοτήτων σε κλειστούς χώρους, λόγω της αλλαγής του καιρού, προς το τέλος Οκτωβρίου, αναμένουμε μέχρι και 10πλάσια μετάδοση, είπε ο καθηγητής.

Η μάσκα και η απόσταση παραμένουν τα σημαντικά μας όπλα, τόνισε.

Χαρδαλιάς: Χρειάζεται επαγρύπνηση - Παράταση στα μέτρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός και πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων. Κατά μέσο όρο στην Ελλάδα καταγράφονται 314 κρούσματα ημερησίως, η μέση ηλικία είναι τα 39 έτη, ενώ υπάρχει αυξητική τάση στις διασωληνώσεις, άρα αυτή η κατάσταση απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση. 10.617 τεστ γίνονται ανά εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Παράταση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Μέσα από την καθημερινότητα βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο κορωνοϊός», επεσήμανε. «Ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση αυξάνεται» σχολίασε.

Δείτε LIVE την καθιερωμένη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά:

Στα ύψη τα νέα κρούσματα

Στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρονται τα εξής: Σήμερα ανακοινώνουμε 460 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 217 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 θανάτους συνολικά στη χώρα. 147 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 



via Ειδησεις https://ift.tt/34i8byR
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη