Αμύνταιο: Στο τελικό στάδιο η μετεγκατάσταση των Αναργύρων

Αμύνταιο: Στο τελικό στάδιο η μετεγκατάσταση των Αναργύρων

Για τις 7 Απριλίου του 2021 ορίστηκε η δικάσιμος για την οριστική τιμή μονάδας απαλλοτρίωσης της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου, δίνοντας λύση, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, σε ένα χρόνιο αίτημα για την αποκατάσταση τους στο νέο οικισμό, μετά τον ξεριζωμό από τα σπίτια τους με τη κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταιου το 2017.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, δήλωσε για το θέμα: «Η επίσπευση των διαδικασιών ήταν προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής. Οι συντονισμένες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη και των Υπηρεσιών της Π.Ε. Φλώρινας, οδήγησαν στο να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να δοθεί λύση στην μακροχρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων του οικισμού».

Τέλος, ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι η Περιφέρεια παρακολουθεί και συνδράμει με όλες τις δυνάμεις στη μετεγκατάσταση του οικισμού των Αναργύρων στη θέση «Κουρί» Πτολεμαΐδας, καθώς και το αίτημα των κατοίκων για απαλλοτρίωση από τη Δ.Ε.Η. επιπλέον πληγεισών εκτάσεων.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3cXIU10
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη