Lidl Ελλάς: Δημιουργώντας αξία για την Ελλάδα του αύριο

Lidl Ελλάς: Δημιουργώντας αξία για την Ελλάδα του αύριο

Καινοτομία, ποιότητα, ανθρωποκεντρική ανάπτυξη σε όλες τις δραστηριότητες: Αυτοί είναι οι τρεις άξονες στους οποίους βασίζεται εδώ και δύο δεκαετίες η φιλοσοφία Lidl Ελλάς. Άξονες που την οδηγούν σε μία σταθερά ανοδική πορεία, όπως φανερώνουν και τα επίσημα στοιχεία - μελέτη σχετικά με την κοινωνικο-οικονομική επίδραση που έχει η Lidl Ελλάς στη χώρα μας.

Στα 21 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, η εταιρεία που ξεκίνησε «δειλά» το 1999 με το 1ο Logistics Center στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, έχει πλέον εξελιχθεί σε σταθερή αξία για το ελληνικό λιανεμπόριο, καθώς διαθέτει 225 καταστήματα και 5 κέντρα logistics, ενώ απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους. Ακόμη και την περίοδο της κρίσης, που πολλές επιχειρήσεις από το εξωτερικό διέκοπταν τις εξαγωγές προς την Ελλάδα ή ελληνικές επιχειρήσεις μετέφεραν την έδρα τους σε άλλες χώρες, η Lidl Ελλάς δε «φρέναρε» τις δραστηριότητές της. Κόντρα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις δυσοίωνες προβλέψεις τότε για το μέλλον της χώρας μας, η Lidl Ελλάς επεκτάθηκε εγκαινιάζοντας νέα κέντρα αποθήκευσης, ανοίγοντας καταστήματα, εντάσσοντας στην γκάμα της νέα προϊόντα, λαμβάνοντας ταυτόχρονα πιστοποιήσεις και σημαντικές διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Με λίγα λόγια, δεν σταμάτησε ποτέ να επενδύει κεφάλαια και πόρους, ενώ  συνεχίζει μέχρι και σήμερα να επανασχεδιάζει διαρκώς τις διαδικασίες και τη στρατηγική της αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχει, γεγονός που συνδράμει στην ισχυροποίησή της στον κλάδο.

Lidl Ελλάς και Έλληνες καταναλωτές

Στην πρόσφατη και μάλιστα πέμπτη κατά σειρά έκδοση μελέτης κοινωνικο-οικονομικής επίδρασης της Lidl Ελλάς για την περίοδο Μαρτίου 2019 - Φεβρουαρίου 2020, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος την κοινωνικο-οικονομική επίδραση της στη χώρα μας. Για παράδειγμα η άμεση προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία, από €4 εκ. το 1999 έφτασε το 2019 να ανέρχεται στα €160 εκ. ενώ η έμμεση προστιθέμενη αξία από €45 εκ. το 1999 να ανέλθει το 2019 σε €514 εκ. Οι επενδύσεις απέδωσαν άμεσα καρπούς: προσελκύθηκε μεγαλύτερο κοινό, οι επισκέψεις των καταναλωτών έγιναν πιο συχνές και με μεγαλύτερο καλάθι, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κύκλου εργασιών.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας της Lidl Ελλάς αποτελούν η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως πέρυσι οι επενδύσεις σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις ξεπέρασαν τις 600.000 ευρώ, ενώ η αξία της δωρεάς προϊόντων άγγιξε τα 315.000 ευρώ.

Lidl Ελλάς και εργαζόμενοι

Όσον αφορά στη δυναμική της Lidl Ελλάς στον χώρο εργασίας, δε θα μπορούσε να είναι τυχαίο το γεγονός ότι για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές έχει ανακηρυχθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη «Κορυφαίος Εργοδότης», ενώ διατηρεί την ένταξή της, στις ΤHE MOST SUSTAINABLE COMPANIES ΙΝ GREECE και για το έτος 2019.

Στα πρώτα της βήματα, το 1999, η Lidl Ελλάς διατηρούσε 587 άμεσες και 686 έμμεσες θέσεις εργασίας. Είκοσι χρόνια αργότερα, οι άμεσες θέσεις εργασίας ανέρχονταν σε 6.125 και οι έμμεσες σε 8.248.

Το 2019 είχε φτάσει να στηρίζει στην χώρα μας πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας κάτι που σημαίνει ότι η Lidl Ελλάς έχει θετικό  «αποτύπωμα» στο 0,55% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα.

Η συνεισφορά της Lidl Ελλάς στην ελληνική οικονομία

Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα δεδομένα που αφορούν στη συνεισφορά της Lidl Ελλάς στην οικονομία της χώρας μας. Πέρυσι η συνολική προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία ανερχόταν σε 811 εκατομμύρια ευρώ, με τα φορολογικά έσοδα που αποδόθηκαν στο κράτος να είναι 348 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή η Lidl Ελλάς έχει συνεισφέρει στα κρατικά ταμεία, ποσοστό ύψους 0,45% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη συνεισφορά της Lidl Ελλάς στην ελληνική οικονομία μπορείτε να δείτε στο video εδώ

Ολόκληρη την μελέτη κοινωνικο-οικονομικής επίδρασης για το 2019, καθώς και τις παλιότερες μελέτες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Lidl Ελλάς εδώ

*Τα συνολικά αποτελέσματα αναφέρονται στο σύνολο των άμεσων, έμμεσων και επαγόμενων επιδράσεων.

**Τα ποσά έχουν στρογγυλοποιηθεί στον πλησιέστερο ακέραιο και τα ποσοστά έχουν υπολογιστεί επί τω μη στρογγυλοποιημένων ποσών.



via Ειδησεις https://ift.tt/34Yuj1I

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη