Δημοσκόπηση Marc: Τι λένε οι πολίτες για Τουρκία, κορονοϊο και καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Δημοσκόπηση Marc: Τι λένε οι πολίτες για Τουρκία, κορονοϊο και καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Μεγάλο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της MARC που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Τι λένε οι πολίτες για κορνοϊό, μάσκες και την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστό 19,7%  καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Alpha και προβλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 39,2%, έναντι 19,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη διαφορά, δηλαδή, να φτάνει τις 19,7 μονάδες. Ακολουθεί με 6,5% το ΚΙΝΑΛ, 5,3% το ΚΚΕ, 3,3 % η Ελληνική Λύση, ενώ στο 2,5% περιορίζεται το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Θετικά είναι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και τα δείγματα γραφής της διακυβέρνησης τους πρώτους αυτούς 15 μήνες της Νέας Δημοκρατίας καθώς σε ποσοστό 31,8% απάντησαν πως τα βλέπουν θετικά, σε ποσοστό 29,9% μάλλον θετικά, σε ποσοστό 23,1% αρνητικά και σε ποσοστό 13,4% μάλλον αρνητικά.

Τι πιστεύουν για τα ελληνοτουρκικά

Όσον αφορά στην στάση της Κυβέρνησης απέναντι στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 54,2% επιμένουν πως πρέπει να υπάρξει διάλογος προκειμένου να βρεθεί λύση ενώ το 39,7% ζητά πιο σκληρή στάση από την Κυβέρνηση απέναντι στις εξελίξεις.

Μόλις το 6,1% του δείγματος δεν θέλησε να απαντήσει στο ζήτημα.

Κορονοϊός και μάσκα

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ανησυχεί για τον κορονοϊό. Και αυτό γιατί το 35,6% των ερωτηθέντων ζητεί πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού, ενώ το 39,2% εκτιμά τα μέτρα είναι αυτά που αρμόζουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το 19% απαντά πως είναι πολύ αυστηρά τα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Το 67,2% συμφωνεί απόλυτα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Το 19,8% διαφωνεί, ενώ το 3,8% μάλλον διαφωνεί.

Το 32% σίγουρα θα κάνει το εμβόλιο εάν βγει, το 17,7% μάλλον θα το κάνει. Στον αντίποδα, το 30,2% απαντά πως δεν θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 10,8% απαντά πως μάλλον δεν θα κάνει εμβόλιο.

Καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Όσο για την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρσυή Αυγή, το 78,9% απαντά πως μάλλον ικανοποιήθηκε για τη καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ το 8,1% δηλώνει πλήρως ικανοποιημένο. Από την άλλη το 5,4% δηλώνει πως σίγουρα δεν ικανοποιήθηκε ενώ το 2,4% μάλλον δεν ικανοποιήθηκε.



via Ειδησεις https://ift.tt/2H9iTzE

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη