Ακριβό μου σουβλάκι: Οι διεθνείς τιμές έπεσαν, ο ΦΠΑ μειώθηκε αλλά ο γύρος παραμένει... χρυσός (vid)

Ακριβό μου σουβλάκι: Οι διεθνείς τιμές έπεσαν, ο ΦΠΑ μειώθηκε αλλά ο γύρος παραμένει... χρυσός (vid)

Παρόλη τη πτώση της τιμής του χοιρινού, η τιμή στο σουβλάκι δεν έχει πτώση. Τον προηγούμενο Απρίλιο άνοδος της τιμής του κρέατος έφερε αύξηση της τιμής στον γύρο χοιρινό και γενικότερα στο σουβλάκι που σε πολλές περιπτώσεις έφτανε και τα 0,60 ευρώ.

Πολλά ψητοπωλεία της Αθήνας πωλούν κοντά στα 3 ευρώ το τυλιχτό σουβλάκι, ίσως το δημοφιλέστερο φαγητό στην Ελλάδα. Από τα 2,40 ευρώ τον περσινό Απρίλιο, η τιμή του «σκαρφάλωσε» ακόμη και στα 2,80 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2020.

Τον Απρίλιο του 2019, η τιμή του ολλανδικού χοιρινού ήταν 1,39 ευρώ το κιλό και πλέον έχει πέσει στο 1,04 ευρώ, όμως η τιμή στο σουβλάκι παραμένει στα ύψη. Ο πρόεδρος ψητοπωλών Αθήνας μιλώντας στην κάμερα του Open ανέφερε ότι οι τιμές ήταν σταθερές για 9 χρόνια. «Λογικό είναι να προσπαθήσεις να πάρεις ένα μικρό κέρδος για να επιζήσεις», αναφέρει, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος βιομηχανίας παραγωγής γύρου, Νικόλαος Λουστός, τονίζει ότι τα έξοδα των ψητοπωλών λόγω Covid-19 είναι αυξημένα.

Πάντως, η τιμή στο σουβλάκι παραμένει αμετάβλητη, παρότι έχει μεσολαβήσει και η μείωση στο ΦΠΑ από το 24% στο 13%.



via Ειδησεις https://ift.tt/3jtrzPI

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη